Игокеа гост Тофаша у петом колу Лиге шампиона: Посљедњи воз за топ 16

Милан Зубовић
Игокеа гост Тофаша у петом колу Лиге шампиона: Посљедњи воз за топ 16

БУРСА - Посљедњи воз за пласман у бараж топ 16 фазе Лиге шампиона кошаркаши Игокее јуриће вечерас од 18 часова на гостовању код Тофаша.

Екипа из Републике Српске није остварила тријумф у прва четири кола групе Х, али и поред тога има шансу да се домогне треће позиције на табели која доноси двије утакмице баража и окршај са другопласираним тимом групе Г, гдје ПАОК и Хапоел Јерусалим имају скор 3-1, а Галатасарај и Бенфика 1-3. Једину побједу тим из Бурсе уписао је у Лакташима, 104:102, у првом колу након продужетка, тако да је чети Владимира Јовановића потребна побједа са више од два поена разлике да престигне ривала на табели као и то да у посљедњем колу групне фазе ова два тима остваре исти учинак.

Са великим оптимизмом Јовановићева чета улази у овај окршај. У АБА лиги блиста, везала је пет побједа, једно вријеме била прва на табели и само Црвена звезда јој је уз раме. Ипак, до сада им се није дало да сјајне партије са регионалног плана пренесу у ФИБА такмичење мада сви у клубу вјерују да је коначно дошао и тај тренутак, односно да направе искорак. У домаћој утакмици са истим ривалом извукли су продужетак у посљедњим секундама да би у додатних пет минута имали шут за побједу или бар нови продужетак, у чему нису успјели.

- Врло добро знамо шта нам доноси побједа, а шта пораз. Са тријумфом идемо у бараж, док поразом испадамо из даљег такмичења. Свјесни смо тога, тако да морамо дати све од себе и бити максимално концентрисани да бисмо стигли до славља. Играмо против јаке екипе и од првог минута треба да кренемо енергично. Тофаш јако добро игра у транзицији, што морамо да зауставимо као и његову игру у пику коју иначе добро бранимо против тимова у АБА и Лиги шампиона. Вјерујем да ћемо тријумфовати јер смо имали шансу и у првом мечу, а сада играмо у много бољој форми - изјавио је Кондић.

Други меч петог кола ове групе сутра од 20.30 часова играју Мурсија и Дертона, док посљедње коло, које је на распореду 20. децембра, доноси обрачуне Игокее и Дертоне (18), те Тофаша и Мурсије (18).

Група Х

1. Дертона  4        4        0        348:323      8

2. Мурсија 4        3        1        340:277      7

3. Тофаш    4        1        3        358:396      5

4. Игокеа    4        0        4        296:346      4

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана