Игокеа домаћин Партизану: Спектакл са Евролигашем

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Партизану: Спектакл са Евролигашем

ЛАКТАШИ - Кошаркашки спектакл спрема се у Лакташима гдје ће Игокеа угостити Партизан. Друга утакмица четвртфиналне серије плеј-офа АБА лиге на распореду је у недјељу од 18 часова, а гости стижу са предношћу од 1:0, јер су славили на свом терену.

У том мечу екипа из Александровца добро се борила против евролигаша који је након елиминације у елитном такмичењу све карте бацио на одбрану трофеја на Јадрану којим би добио позивницу да и наредне сезоне буде дио најквалитетнијег клупског такмичења Старог континента. Игокеа је у том сусрету била лишена помоћи повријеђених Драгана Милосављевића, Николе Марића и Огњена Радошића те Огњена Станковића који је био са јуниорским тимом односно Саве Лешића који нема право наступа у АБА.

Ипак, солидно је одиграла и није дозволила много снажнијем противнику да дође до лагане побједе. Екипа је и сада у сличној ситуацији што задаје велике главобоље тренеру Владимиру Јовановићу који би требало да рачуна на Станковића док постоји мала могућност да капитен Милосављевић заигра на овом мечу. Ове сезоне играли су три пута, Партизан има двије побједе, а Игокеа једну и то из првог дијела сезоне када је славила у Београду.

- Наша очекивања пред овај сусрет су иста као и пред прву утакмицу. Циљ нам је да уђемо са великом енергијом и да се не предамо одмах, већ да дамо све од себе па колико то буде довољно у овом тренутку. Јасно нам је да је Партизан фаворит и њему не можемо пријетити. Сада након што је завршио такмичење у Евролиги окренуо се АБА лиги тако да смо свјесни шта нас очекује. Ипак, спремили смо се за утакмицу и желимо да испоштујемо ствари које смо договорили. Нама ће ова утакмица послужити као психолошка припрема за наставак такмичења у Лиги БиХ гдје бранимо титулу - рекао је бек Игокее Коста Кондић за "Глас Српске".

И сада влада велико интересовање навијача, првенствено "црно-бијелих" тима, за ову утакмицу баш као што је то био случај и раније, а улазнице ће у суботу бити пуштене у продају. Моћи ће да се купе у дворани у Лакташима по цијени од 50 марака. У недјељу од 20 часова Цедевита Олимпија ће угостити Мегу која води са 1:0 у серији.

"Црно-бијели" најгледанији

Текућа сезона Евролиге је најгледанија у историји, а највећи допринос томе дали су Партизан и Црвена звезда, који су први и други најгледанији клубови. Мечеве Евролиге уживо је гледало 3.000.841 навијач што је 300.000 више него лане. Са просјеком од 10.383 навијача по утакмици, ова сезона је премашила раније бројке и први пут је просјек гледаности већи од 10.000. Рекорд је држала прошла сезона са 8.748 навијача, а ове гледаност је скочила за 18 одсто. Партизан је најгледанији са 19.916 навијача по мечу, слиједе Звезда (17.842), Жалгирис (14.773), Панатинаикос (14.526), Ефес (12.165). Партизан је најбољи и по проценту попуњености дворане са 99 одсто, слиједе Жалгирис (96), Бајерн (95), Олимпијакос (94), Асвел (94) и Виртус (90).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана