Хитно се огласио Партизан: Ево шта кажу због уласка Дубаија у АБА лигу

ГС
Foto: Агенције

Кошаркашка АБА лиге је на данашњој Скупштини одржаној у Загребу изгласала улазак Дубаија у регионално такмичење.

Партизан није гласао против, али ни за улазак овог амбициозног пројекта.

То значи да ће клуб из Уједињених Арапских Емирата бити дио АБА лиге у периоду од сезоне 2024/25. до 2026/27, уз могућност продужетка сарадње.

Послије свега, клуб из Хумске се огласио саопштењем које вам преносимо у цјелости.

- КК Партизан Моззарт Бет се након седнице Скупштине АБА ј.т.д. лиге јавно обраћа са жељом да појасни своју позицију приликом данашњег доношења одлука. Жеља КК Партизан јесте била да се прво одлучује о измени Друштвеног уговора, пријему нових чланова који су на то остварили право по Статуту АБА Лиге, преобликовању Јавног трговинског друштва у д.о.о. , а тек потом о проширењу лиге и пријему Дубаија.

Ипак, како на прве двије теме у овом тренутку није постигнут договор, уз уверавања да ће се двије наведене тачке окончати до 30.06. Клубови су приступили гласању о пријему Дубаија и проширењу Прве АБА лиге. КК Партизан ову процедуру сматра апсурдном, јер је Дубаи практично прво примљен у Лигу, да би му тек накнадно било тражено мјесто у истој.

Оно што КК Партизан жели да нагласи, јесте да Клуб принципијелно није био против уласка Дубаија у АБА лигу, већ против начина на који је та одлука донета. Такође, Клуб је веома забринут због проширења календара такмичења на још четири утакмице које представљају додатно оптерећење за играче. У прилог конструктивном приступу КК Партизан рјешавању овог питања иде и чињеница да је финансијска понуда Дубаија повећана управо на иницијативу и инсистирање црно-бијелих, преноси К1.

На крају или почетку, КК Партизан изражава задовољство због ситуације у којој ће од наредне сезоне у Првој АБА лиги моћи да се такмичи шест српских тимова. Упркос забринутости због згуснутог календара и неслагању са редослиједом доношења одлука, КК Партизан поздравља могућнлст да се квалитет српских клубова потврди кроз повећан број учесника у највишем рангу регионалног шампионата, уједно и најквалитетнијем такмичењу на нашим просторима", наводи се у саопштењу Партизана - пише у саопштењу Партизана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана