Филиповић организује игру Игокее

Г.С.
Филиповић организује игру Игокее

ЛАКТАШИ - Горан Филиповић постао је нови члан Игокее. Уговор са кошаркашем из Хрватске потписан је до краја сезоне, након што је он раскинуо уговор са досадашњим клубом из Пољске.

Филиповић је рођен 1996. године и игра на позицији плејмејкера. Од 2013. до 2018. наступао је за Сплит, да би тада прешао у Широки, гдје је провео двије сезоне. Био члан румунске Универзитатее из Крајове (2020-21), као и Цедевите јуниор (2021-22), а потом играо за шпанског друголигаша Коруњу. Ову сезону започео је у пољском Торуну, гдје је просјечно биљежио 15,5 поена уз 3,1 скок и 5,6 асистенција, што га сврстава у међу најбоље асистенте тамошњег шампионата. Имао је излазну опцију у уговору коју је искористио да појача редове екипе из Александровца, која би Пољацима требало да плати и минимално обештећење, а са Хрватом потпише уговор до краја сезоне.

Његов ангажман појачаће конкуренцију на мјесту организатора игре гдје су тренутно Коста Кондић и Огњен Станковић, а увелико им помаже Един Атић, мада је евидентно да им недостаје квалитетнији плеј. Филиповић нема искуство играња у АБА лиги и раније је играо у другом разреду регионалног такмичења, али адаптација на прилике у региону не би требало да му представља велики проблем. Његов долазак очекује се након завршетка квалификационог циклуса за Европско првенство, тако да ће обавити неколико тренинга са остатком екипе која ће такмичење на регионалној сцени наставити 4. марта гостовањем код Будућности.

Игокеа се налази на шестом мјесту табеле са учинком 11-9, колико има и пети Задар, док им Мега и Студентски центар гледају у леђа са скором 10-10. Александровчани су везали два болна пораза, од ФМП-а и Партизана, па је управо то приморало управу да ангажује појачање да би задржала позицију и изборила наступ у плеј-офу. Екипа је остала без два плеја током сезоне, јер су отишли Стефан Муди и Немања Гордић, тако да су остали само млади Кондић и још млађи Станковић. Сада ће уз себе имати искуснијег Филиповића, који би требало да донесе већу чврстину у одбрани и тачност у нападу.

Репрезентација

Филиповић се нашао на ужем списку селектора Хрватске Јосипа Сесара за утакмице у квалификацијама за Европско првенство. Требало би да заигра сутра против Француске од 20.30 часова у Бресту, док ће Хрвати 26. фебруара угостити Кипар од 20 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана