Ево који играчи предводе САД на ОИ у Паризу

GS
Foto: Instagram

Кошаркашки савез САД (УСАБ) саопштио је данас коначан списак играча, који ће учествовати на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

У саопштењу се наводи да је тим одабрао генерални директор Савеза Грент Хил. Коначан списак од 12 кошаркаша, који ће наступити на ОИ у Паризу, одобрио је Управни одбор УСАБ. 
    
На списку се налазе: Леброн Џејмс, Ентони Дејвис (ЛА Лејкерс), Стеф Кари (Голден Стејт), Кевин Дурент, Девин Букер (Финикс), Џру Холидеј, Џејсон Тејтум (Бостон), Џоел Ембид (Филаделфија), Ентони Едвардс (Минесота), Бем Адебајо (Мајами), Тајрис Халибартон (Индијан) и Кавај Ленард (ЛА Клиперс).
    
"Част ми је да представим кошаркашки тим САД. Захвалан сам дванаесторици кошаркаша и њиховој посвећености да представљају САД на ОИ. Ова одлука није била лака, али је било задовољство проц́и кроз процес и доц́и до коначног списка. Ол представљају врхунац спорта, а цео свет ц́е гледати репрезентацију САД док игра на најтежем кошаркашком турниру у историји", рекао је Хил, преноси званични сајт Савеза.
    
Селектор САД је Стив Кер, а његови помоћници биће Марк Фју, Тајрон Лу и Ерик Сполстра.
    
"Мој стручни штаб и ја смо почаствовани што ћемо тренирати ову невероватну групу играча у жељи да освојимо злато на ОИ у Паризу. Надамо се да ћемо нашу земљу да учинимо поносном", рекао је Кер.
    
Селекција САД ће се окупити почетком јула на припремама у Лас Вегасу. Амерички кошаркаши ће до почетка ОИ одиграти пријатељске мечеве са Канадом, Аустралијом, Србијом, Јужним Суданом и Немачком.
    
ОИ у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа. Селекција САД се налази у групи са Србијом, Јужним Суданом и репрезентацијом из квалификационог турнира, који ће бити одигран у Порторику.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана