Друге утакмице полуфиналне серије АБА лиге: Двокораком нишане финале

ГС
Друге утакмице полуфиналне серије АБА лиге: Двокораком нишане финале

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана и Црвене звезде имају шансе да двокораком стигну до финала АБА лиге. “Вјечити” ривали воде са 1:0 у полуфиналној серији плеј-офа регионалног такмичења, док су друге утакмице на распореду вечерас. Иначе, полуфинална серија игра се на двије побједе. 

Партизан ће од 18 часова гостовати у Подгорици код Будућности коју је добио на свом терену са 78:67 и зна да га у “Морачи” чека изузетно врућ терен, гдје је славио три пута у посљедње четири утакмице. 

- Квалитети обе екипе су познати. Свесни смо да морамо бити на нивоу ако мислимо да добро одиграмо овај меч и да прођемо у велико финале. Наравно, неће бити лако, неуобичајено је то што смо имали велики број дана између прве и друге утакмице. Надам се да је екипа спремна, да ћемо пробати да дамо све од себе и да ћемо одиграти што бољу утакмицу - изјавио је тренер “црно-бијелих” Жељко Обрадовић.

Управо због тог “вишка” времена његов тим већ је стигао у Подгорицу и одрадио тренинг. 

- Веома захтеван меч ће нас очекивати у Подгорици где смо већ успели да остваримо три пута победу против Будућности. Очекује нас пуна хала и самим тим можемо очекивати комплексан меч. С обзиром да смо у прошлости играли са њима плеј-оф утакмице које су биле тесне и чврсте, можемо рећи да се познајемо одлично. Идемо тамо да победимо, да одиграмо најбољу могућу одбрану и да играмо добар напад. Да се вратимо кући, боже здравља, са победом - поручио је плејмејкер Алекса Аврамовић. 

У другом полуфиналу од 20 сати Мега ће угостити Црвену звезду која је добила први сусрет убједљивим резултатом 103:73. Једину побједу над “црвено-бијелима” икада Мега је уписала у претпосљедњем одмјеравању снага и Звезда је 12 пута славила у гостима. Екипа Јаниса Сферопулоса јуриша на трофеј АБА лиге који би јој донио специјалну позивницу за наступ у Евролиги, а Рокас Гиедраитис би радо и сљедеће сезоне носио црвено-бијели дрес. 

- Да… Ако се ја питам. Морао бих да попричам са породицом и добро размислим, али овог трена бих. Срећан сам овдје, моја породица је срећна, зашто да не. Мислим да смо могли боље и више у Евролиги, покушао бих поново - рекао је Гиедраитис. 

Миљеновић остаје

Управа Меге продужила је уговор са Стефаном Миљеновићем (2001) па ће тако талентовани бек и наредне сезоне наступати за овај клуб. Миљеновић је у првој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге против Црвене звезде доживио тежу повреду кољена због којих ће дужи период одсуствовати са паркета. Ове сезоне у АБА лиги просјечно је биљежио 12,1 поен, 3,6 скокова и три асистенције по утакмици. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана