Дарио Чојић, тренер Будућности: Растерећено на Јахорину

Милан Зубовић
Foto: Инфобијељина

БИЈЕЉИНА - Кошаркаши Будућности одмјериће снаге са Јахорином у финалу плеј-офа Прве лиге Републике Српске. 

Бијељински тим изборио је финале након тријумфа у мајсторици против градског ривала Радника резултатом 74:72, и на крају био бољи са 2:1 у серији. Велика драма виђена је у Семберији и мало је недостајало да Радник направи тотални преокрет у серији (губио са 0:1) јер је на полувремену трећег меча водио са 13 поена предности. Много боља игра изабраника тренера Дарија Чојића виђена је у наставку меча, када су почетком посљедње четвртине прешли у вођство, које нису испустили до краја мада је Никола Мичић четири секунде прије краја био непрецизан у шуту за три поена за побједу Радника. 

- Очекивао сам тешку утакмицу јер је Радник ушао у форму и послије повреде Кокоруша збили су редове и одиграли са одличном енергијом и баш су ме изненадили добром игром. Имали смо велики пад у игри током друге четвртине, док смо у другом полувремену преокренули резултат, када се нисмо предавали и показали смо карактер јер нас шут није служио. Повели смо са десет поена разлике, погодили неке битне шутеве и славили у егал завршници па честитам момцима на томе - рекао је тренер Будућности Дарио Чојић за "Глас Српске". 

Будућност ће по други пут играти финале плеј-офа, а 2022. године била је шампион, чиме је изборила наступ у Лиги БиХ, гдје је одмах стигла до полуфинала плеј-офа. Након што екипа није изборила АБА 2 лигу, главни спонзор се повукао из клуба који је одустао од такмичења у Лиги БиХ и вратио су у Прву лигу Српске, гдје је поново заблистао. Екипу сада очекују сусрети са Јахорином, са којом имају скор 1:1 ове сезоне. Прва утакмица серије, која ће бити играна на три побједе, на распореду је у суботу од 20 часова на Палама. 

- Полуфинале смо већ заборавили и окрећемо се финалу плеј-офа. Сматрам да ће нам бити лакше него против Радника јер смо сада ми растерећени. Јахорина је на почетку сезоне формирала екипу која ће нападати титулу, док је нама циљ био улазак у плеј-оф, а тек онда финале. Сада када смо ту, желимо да освојимо трофеј и у финалне мечеве не улазимо са бијелом заставом, већ максимално мотивисани и ношени еланом побједе из полуфинала. Борићемо се за сваку лопту и за сваки поен. Очекујем тешку серију, али прије свега кошаркашки спектакл. Надам се пуним трибинама у обје дворане и да ти сусрети буду празници кошарке - истакао је Чојић. 

Финална серија биће играна у ритму субота - сриједа. Друга и трећа утакмица финалне серије биће преношене на телевизији. 

- Има врло мало мјеста за поправни и биће нам мало необично јер смо до сада играли сваког викенда. Биће тешко због квалитета ривала и капацитета наше екипе која ће морати да игра свака три дана, али како је нама, тако и противнику. Истина, Јахорина је добила полуфинале са 2:0 па је имала неколико дана одмора више од нас, али то не мора ништа да значи и неће бити пресудно у серији - навео је Чојић. 

Стријелци

Са 16 поена Динко Пељто био је најбољи појединац побједничке екипе, 12 је додао Ђорђе Мичић, а десет Новак Манојловић уз девет скокова. Радник је на овом сусрету био без Дејана Кокоруша који се повриједио на првој утакмици полуфинала против Будућности, а предводили су га Ђорђе Цуровић са 24 поена и десет скокова те Ненад Цвјетковић са 22 поена и девет асистенција, док је брат Ђорђа Мичића, Никола убацио 11 поена. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана