Данило Палалић, тренер Приједор Спартака: Пребацили смо циљ

Д.Д.
Данило Палалић, тренер Приједор Спартака: Пребацили смо циљ

ПРИЈЕДОР - Кошаркаши Приједор Спартака кренуће с прве позиције у доигравање за шампиона Републике Српске. Они су у дербију савладали Радник у Бијељини 82:69 те сачували прву позицију. Занимљиво је да ће ова два тима и играти у полуфиналу.

Тренер Приједорчана Данило Палалић наводи да је његова екипа надмашила амбиције постављене пред старт шампионата.

- На старту наш циљ је био да се пласирамо у плеј-оф. Међутим, кренули смо веома добро, стекли смо самопоуздање и заслужено дошли до прве стартне позиције. Лига је ове сезоне била веома уједначена, а највећим дијелом смо били први. Завршили смо први на крају јесењег дијела сад смо први на крају, тако да могу само да честитам јер смо имали континуитет током сезоне. Прва етапа је завршена успјешно, сад слиједи оно главно - истакао је тренер Данило Палалић.

Ривал у плеј-офу биће им управо Радник којег су савладали у Бијељини.

- Плеј-оф ипак доноси другачији осјећај, креће се од нуле. Имамо предност домаћег паркета за кога смо се борили и  надам се подршци навијача, али ове сезоне квалитет је изједначен и свако сваког може да добије. Због тога ћемо настојати да се што боље спремимо, заборавимо овај меч и кренемо са жељом да одмах дођемо до побједе и предности - истакао је Палалић. У полуфиналу плеј-офа састају се Приједор Спартак - Радник, те Рогатица - Дрина Принцип. Пласман у финале обезбиједиће екипа која прва дође до двије побједе.

Резултати 22. коло: Радник - Приједор 69:82, Слобода - Сутјеска 66:68, Рогатица - Варда ХЕ 79:56, Олимп - Дрина Принцип 65:77, Дервента - Студент Игокеа 77 :91. Пласман: Приједор Спартак 40, Рогатица 40, Дрина Принцип 37, Радник 36, Студент Игокеа 35, Сутјеска 31, Слобода 31, Академац 30, Олимп 29, Варда ХЕ 28, Дервента 28, Соколац 20.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана