Божо Ђурасовић о повратку у КК Леотар: Другарство најјачи адут

Дарко Драгичевић
Божо Ђурасовић о повратку у КК Леотар: Другарство најјачи адут

ТРЕБИЊЕ - Кошаркашки клуб Леотар наставља своју традицију па ће у новој сезони настојати да окупи што више домаћих играча у саставу, а уз њих треба да стаса талентована генерација младића из њихове школе.

Један од повратника је и Божо Ђурасовић. Крилни кошаркаш се други пут враћа у Требиње, овај пут из Црногорског приморја и придружио се Марку Рикалу и Стефану Глоговцу.

Уговоре су такође продужили центар Драшко Албијанић и бек Дејан Шакотић, тако да ће окосница тима бити из Требиња, јер се са још неким домаћим играчима воде разговори о наставку сарадње.

Божо Ђурасовић истиче да није имао дилему у вези са повратком.

- Сигурно да је код куће најљепше. У Требињу се окупља екипа домаћих кошаркаша, тако да сам се лако одлучио на повратак. У разговору са управом пронашао сам се у замислима клуба, тако да ми је драго што сам опет ту. Прије мене су дошли Рикало и Глоговац, веома квалитетни играчи, што уз момке који су остали значи да ће клуб имати домаћу базу. Већина играча се одлично познаје, приватно смо пријатељи, тако да ће и то бити значајан адут у новој сезони. Лагано смо кренули са радом, а очекује нас тек прави кад се екипа и дефинитивно окупи - истакао је Ђурасовић.

Од њега се очекује да донесе квалитет у игри, али и да буде ментор млађим играчима, као један од најстаријих у тиму.

- Сигурно је да Леотар жели да створи нову генерацију кошаркаша која треба да нас наслиједи и да и наредних година има окосницу тима из сопствених редова. Наравно то је дуг процес, ништа се не може постићи преко ноћи. Ми старији кошаркаши смо ту да им помогнемо, како на тренинзима и утакмицама тако и савјетима. Вољели бисмо да нас ти момци наслиједе на прави начин и да Леотар не мора да брине за будућност. Они треба да квалитетно раде, а нашу подршку ће сигурно имати - додао је крилни играч.

У Леотару се још траже играчи који треба да попуне празнине у тиму.

- Рано је говорити о амбицијама клуба, док се не формира играчки кадар, видјећемо и шта ће урадити ривали у првенству. Сигурно је да ће нам старт бити олакшан, јер се већина кошарка веома добро зна, играли смо неко вријеме заједно, тако да се надамо најбољем - поручио је Ђурасовић на крају.

Припреме крајем августа

Званичан почетак припрема за нову сезону планиран је за крај августа, када се екипа у потпуности комплетира. Тренер је остао Марко Ичелић и он ће имати на располагању већину тима. До тада ће кошаркаши радити индивидуално да би на припреме дошли што спремнији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана