Богдановић бриљирао: Атланта кошем у посљедњој секунди срушила најбољи НБА тим

ГС
Богдановић бриљирао: Атланта кошем у посљедњој секунди срушила најбољи НБА тим

Након богате ноћи у НБА лиги по правилу иде она са мањим бројем утакмица, али овог пута нас ти није спречило да гледамо спектакл.

Кошаркаши Атланте Хокс поразили су најбољи тим НБА лиге, логично и Истока Бостон Селтиксе послије продужетка 123:122 и тако наставили свој пут ка плеј-ину.

Изванредна утакмица у "Стејт Фарм Арени" приредила нам је све оно што очекујемо од кошарке, преокрете, лијепе потезе, кошеве у посљедњим секундама и наравно ефикасне поентере.

Међу њима је био и Богдан Богдановић, па је за чак 43 минута у игри убацио 24 поена (9/19 ФГ, 2/8 за три) уз 7 скокова, 5 асистенција, украдену лопту и двије изгубљене.

Најбитнији потез Боги је извео на тридесетак секунди прије краја регуларног дијела меча, када је погодио тројку за 112:112 и дуел одвео у продужетак, пише Телеграф.

Треба истаћи да је и другу тројку на утакмици Богдановић убацио само два минута раније за 109:108, али је дуо Џејлен Браун - Џејсон Тејтум замало превагнуо.

Током самог меча виђена је чак 41 промјена у вођству (?!) и нити у једном моменту екипе нису ишле изнад седам поена вишка, од другог полувремена чак и пет.

На крају је јунак меча био Деџонте Мареј и то у сваком смислу! Убацио је двојку у посљедњој секунди за коначан резултат, а био је и најефикаснији са 44 поена и по 7 скокова и асистенција.

Диандре Хантер је у победничком тиму додао 21 поен и 13 скокова, док су код гостију Тејтум и Дерик Вајт имали 31 поен, 7 скокова и 6 додавања за кошеве односно учинак од 22/7/5. 

У побједничком саставу није било Треја Јанга.

Бостон је већ обезбиједио прво мјесто на Истоку са скором 57-16, док Атланта сада може да нападне и девету позицију и има учинак 34-39.

Ово је иначе била друга побједа Хокса против Селтикса у само неколико дана. Домаћин је у том окршају направио највећи преокрет у историји франшизе (38:68) и славио са 120:118.

Треба додати да је у другом мечу ноћи Њу Орлеанс поразио Милвоки 107:100. Зајон Вилијамсон и Си Џеј Мекалум су са 28 и 25 поена неутралисали учинак Јаниса Адетокумба од 35 и 14 скокова, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана