Бањалучке кошаркашице уче од Марине Маљковић

Дарко Драгичевић
Бањалучке кошаркашице уче од Марине Маљковић

У Бањалуци већ неколико мјесеци стичу кошаркашку вјештину, а овог јутра потегле су пут Београда.

Дјевојчице из бањалучког огранка „Покрета за женску кошарку“ пристигле су у српску престоницу на пријатељско одмјеравање снаге и дружење са својим вршњакињама.

На паркету ДКЦ „Мајдан“ нова пријатељства склопљена су очас посла кроз осмијех и игру.

„Баш нам је драго што смо дошли у Београд и што имамо прилику да играмо кошарку са дјевојчицама које овдје тренирају. Позвали смо их и да дођу код нас, да их угостимо на нашем терену. Баш је супер дружење.“ углас ће дјевојчице из бањалучког „Покрета за женску кошарку“.

Бањалучки огранак „Покрета за женску кошарку“ бројнији је из дана у дан, а Јадранка Ћосић, један од тренера, не крије задовољство зарад свега до сада урађеног. Посјета београдском „одјељењу“, каже Ћосић, од вишеструке користи.

Дјевојчице ће стећи ново искустова уз прилику да склопе пријатељства која остају за цијели живот.

„За наше дјевојчице је ово једно ново искуство и прилика да стекну нова пријатељства, али и да науче неке нове кошаркашке лекције. Драго ми је што уживају и што видим да су редом насмијане. Пријатељства која се стекну на спортском терену један су од највећих бенефита спорта. Наш огранак „Покрета за женску кошарку“ ради пуном паром. Све је више дјевојчице које долазе на тренинг и то ме радује. Желим да се захвалим и Марини Маљковић да будемо њени гости, а очекујемо и да нам узврате посјету.“ каже Јадранка Ћосић .

Велики аплауз проломио се оног тренутка када је у дворану закорачила Марина Маљковић, селектор кошаркашица Србије и идејни творац „Покрета за женску кошарку“, која се потрудила да се њена бањалучка делегација осјећа као код своје куће.

На једном мјесту, под паролом „Учимо кроз кошарку,  окупила је дјевојчице из Бањалуке и Београда које су из прве руке могле чути како се то постаје велики шампион и шта им је све потребно за успјех на и ван терена.

Не крије Марина задовољство што је ова спортска прича заживјела и у Бањалуци.

„Дуго смо чекали да бањалучки огранак „Покрета за женску кошарку“ крене са радом у Бањалуци, али је наша жеља била да то буде на прави начин, да буде пуно дјевојчица и да са њима раде најбољи тренери. У Бањалуци са дјевојчицама раде тренери највишег нивоа и наше бивше кошаркашице које су пуне знања. Један од мојих циљева је и да их приволим да буду што активније и да у рад укључим што више оних који знају шта је кошарка. Желим да се захвалим свима у  Бањалуци што раде по нашем систему на један јако добар начин, а ово дружење које смо организовали је и једна прилика да им се одужимо за то. Драго ми је што дјевојчице уживају.“ поручила је Марина Маљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана