Владимир Стојковић за “Глас Српске”: Одлука против Швајцарске - дар од Бога!

Жељко Вучковић, уредник спортске редакције Танјуга
Владимир Стојковић за “Глас Српске”: Одлука против Швајцарске - дар од Бога!

ДОХА - Србија или Швајцарска, ко ће у осмину финала Мундијала у Катару? Дошао је тренутак одлуке, сценарио који су скоро сви навијачи, али и фудбалери Србије прижељкивали да се с “дужником из Русије” одлучује ко ће у нокаут фазу и међу 16 најбољих на свијету.

Прије четири године Швајцарци су побиједили 2:1, уз велику помоћ судије Феликса Бриха, било је много буре и због “провокација” Гранита Џаке и Ђердана Шаћирија, а један од актера те утакмице у Калињинграду голман Владимир Стојковић сматра да је сада дошло вријеме за “наплату дуга”.

- Ово је поклон од Бога. Добили смо оно што смо пре Мундијала прижељкивали, да нам је неко уочи пута у Катар понудио да нас победа против Швајцарске шаље у нокаут фазу, сви бисмо прихватили, ту нема дилеме - рекао је Стојковић за “Глас Српске”.

Голман који је највише у историји чувао мрежу репрезентације, укупно 84 пута, имао је јасну поруку некадашњим саиграчима (Тадићу, Митровићу, Костићу, Миленковићу, Вељковићу, Сергеју Милинковић-Савићу), али и млађим члановима тима, укључујући и садашњег првог голмана Вању Милинковић-Савића.

- Најважније је да момци гледају на ту утакмицу као и на сваку другу. Никако да не размишљају о ономе што је било прошли пут, не сме да се пређе та линија која би одвукла пажњу на неке друге ствари. Само је битно да концентрација и фокус буду на терену - јасан је Стојковић.

Према његовим ријечима, психолошки моменат је изузетно важан.

- Ако буду играли као што знају, мирне главе, као у квалификацијама сигуран сам да ћемо лако победити - истиче 39-годишњи некадашњи голман Црвене звезде и Партизана, који приводи каријеру крају у Саудијској Арабији.

Он је прокоментарисао и разне глупости које се појављују по појединим медијима када је у питању атмосфера међу репрезентативцима Србије.

- Убеђен сам да ће их ове глупости што излазе оснажити да покажу још веће заједништво и да ће бити прави кад је најпотребније - истакао је Стојковић.

Био је члан репрезентације на три свјетска првенства - у Њемачкој 2006. као најмлађи био је трећи чувар мреже, а у Јужној Африци 2010. и Русији 2018. године, био је “број 1”.

Памтиће се пенал који је одбранио Лукасу Подолском у великој побједи против Њемачке (1:0) на Мундијалу у Јужној Африци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана