Василије Аџић, највећи фудбалски таленат на Балкану, за “Глас Српске”: Звездаш сам, али ћу у иностранство

Дејан Кондић
Василије Аџић, највећи фудбалски таленат на Балкану, за “Глас Српске”: Звездаш сам, али ћу у иностранство

ПОДГОРИЦА - Сљедећа велика ствар црногорског фудбала, највећи таленат на Балкану, најтраженији играч на просторима бивше Југославије... Све су то епитети који иду уз име и презиме младог, седамнаестогодишњег креатора игре подгоричке Будућности Василија Аџића.

Тридесет година један играч са Балкана није толико уздрмао Италију. Још од монтиране слике Дејана Савићевића у дресу Јувентуса у новинама “Гверино спортиво”, када је због ње покојни Силвио Берлускони послао своју десну руку Адријана Галијанија у Београд по луцидног дриблера. Након три деценије поново емисари италијанских клубова опсједају Подгорицу због момка који није ни пунољетан, али има динамит у ногама и визију игре достојну некадашњих мајстора фудбала са ових простора.

И спремни су да богато плате идеолога игре Будућности. Сам Василије у интервјуу за “Глас Српске” открива ком је царству ближи, али и који је клуб избор његовог срца.

- Иако волим Звезду, искрено, не бих ишао ни међу “црвено-бијеле”, ни у Партизан. Мислим да би за мене најбоље било да одем негдје гдје ћу одмах играти, у неки, да тако кажем, средњи клуб са мање притиска. Фокусиран сам на Будућност, ништа још није завршено, још сам играч Подгоричана. Желим да са мојим клубом освојим дуплу круну. Заједно са клубом разматрам која је најбоља опција, који ће ми клуб пружити најбоље могућности за даљи развој и напредак. То је сад за мене најбитније - истакао је Аџић.

Болоња је за Аџића послала понуду од пет и по милиона евра, објавио је један од најпознатијих италијанских новинара Ђанлука ди Марцио. Двије стране тренутно разговарају о још неким аспектима везаним за трансфер, након што је неколико разговора одржано ових дана у главном граду Црне Горе. Прије Болоње интересовање за Аџића први је показао Јувентус, а понуда “бјанконера” била је између два и по и три милиона евра. И представници “даме” долазили су директно у Подгорицу на преговоре, али је Болоња стекла предност захваљујући понуђеном износу као и брзини којом је водила преговоре. Ипак, Ди Марцио тврди да Јувентус још није одустао и заказао би још једну рунду преговора наредне седмице у Торину. У свим опцијама оба поменута клуба у случају ангажмана планирају да Аџић остане до краја сезоне у Подгорици.

- Интересовање тако великих клубова прија, али трудим се да останем на земљи и да радим још више на себи, да будем бољи из дана у дан. Италија примамљиво звучи, али доћи ће вријеме када ћу размишљати о тим понудама. До краја сезоне ћу сигурно остати овдје - поручио је Аџић.

Све црногорске фудбалере, на позицији на којој игра Аџић, гледају кроз призму легендарног Савићевића. Бисер Будућности истиче да поводом понуда из Италије још није разговарао са предсједником Фудбалског савеза Црне Горе, али се нада да ће бити прилике за то.

- Дејо је геније, нису га Италијани џаба тако назвали. Рано је да се поредим са њим. Још нисам причао са њим о свему овоме, али надам се да ће у наредном периоду бити прилике, да ме посавјетује - закључио је Аџић.

Терзић и Ђуричковић

Василије Аџић у дресу Будућности био је саиграч са имењаком Терзићем, који сада игра у бањалучком Борцу, и Миомиром Ђуричковићем, дефанзивцем Сарајева. Истиче да прати њихове игре.

- Њих двојицу највише пратим. Кад год ухватим времена, погледам њихове мечеве. Терзић је ту код вас у Бањалуци. Он је један сјајан момак, одличан играч. Видим да његовом тиму добро иде, а не сумњам у њега - рекао је Аџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана