Управни одбор Крупе донио тешку одлуку: Крећемо од најнижег ранга, многи остају без посла

Дарко Пашагић
Управни одбор Крупе донио тешку одлуку: Крећемо од најнижег ранга, многи остају без посла

БАЊАЛУКА – Оно што се посљедњих дана наговјештавала као могућност, на крају се и обистинило и Фудбалски клуб Крупа од наредне сезоне играће у најнижем рангу такмичења, односно у Четвртој лиги Републике Српске, група Бањалука, популарној "Бундеслиги".

Управни одбор двоструког узастопног шампиона Републике Српске донио је непопуларну одлуку, јер им је онемогућено да играју у Премијер лиги, због недобијања лиценце за такмичење, a по њиховом мишљењу све је то урађено на "нефудбалски" начин.

- Послије вишечасовне сједнице Управног одбора одлучили смо се на овај корак, јер једноставно не би више имало смисла да играмо Прву лигу, коју смо у посљедње двије сезоне по свим приказаним сегментима "превазишли". Одлуку Управног одбора ћемо прослиједити у Фудбалски савез Републике Српске и у наредним данима ћемо се обратити медијима и саопштити наше даље кораке – нагласио је предсједник Крупе Драшко Илић.

Пред челницима некадашњег премијерлигаша је сада тешка задаћа, јер се са већином играча морају раскинути уговори.

- Крупа је годинама као једна велика породица и сигурно је да ће то бити веома тешки тренуци, али једноставно немамо образа да тим играчима више говоримо да ћемо наредне сезоне играти у Премијер лиги, а онда на крају од тога не буде ништа. Највише због тога је и донесена одлука о напуштању прволигашког друштва, јер не желимо према фудбалерима, али и цијелој фудбалској јавности Републике Српске и БиХ да изгледамо неозбиљни и то не нашом заслугом. Били смо једноставно принуђени на овај корак, јер не желимо да се више наступамо у такмичењима, која организују Фудбалски савез Републике Српске и ФС БиХ– наставио је Илић.

Челници клуба још нису донијели одлуку шта ће бити са јуниорским тимом Крупе који се такмичи у Омладинској премијер лиги БиХ.

- Још увијек размишљамо, јер је ова екипа заузела четврто мјесто. Морамо видјети шта кажу пропозиције и правилници, али све смо ближе одлуци да и они иступе из такмичења. Што се тиче наше прве екипе у наредној сезони за њу ће наступити наши некадашњи фудбалери, махом ветерани, можда понеки јуниор, који буде желио да остане. Углавном све ово што су нам други урадили је брука и срамота не само за град Бањалуку, већ и цијелу Српску – додао је Илић.

Многи остају без посла

Предсједник Крупе Драшко Илић је нагласио да му је јако жао што ће више од 30 људи остати без посла због одлуке која им једноставно била наметнута.

- Ту не говорим само о играчима, него о бројним људима, који су били везани за стадион, али и први тим. Више од њих 30 остаће без хљеба и наћи ће се једноставно на улици, зато што је неко други тако желио. Још горе је што је више од 150 наших дјечака, који наступају у млађим категоријама, као и њихових 300 и више родитеља гњевно због ове одлуке, коју смо морали донијети. Готово је сигурно да ће већина њих због тога сада отићи из нашег клуба – истакао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана