Тони Карачић, тренер Звијезде 09: Крупа ће бити прави тест

Дарко Драгичевић
Тони Карачић, тренер Звијезде 09: Крупа ће бити прави тест

БИЈЕЉИНА - У редовима Звијезде 09 нема еуфорије послије убједљивих издања на старту прољећног дијела шампионата Републике Српске у којима је чета тренера Тонија Карачића остварила двије побједе уз сјајну гол-разлику од 9:2.

Искусни стручњак преузео је екипу непосредно пред наставак такмичења, тако да се и кроз ове мечеве упознаје са могућностима свог тима, те настоји да он додатно напредује. Карачић истиче да је задовољан стартом.

- Сигурно да је лијепо кад се шампионат настави са двије убједљиве побједе. Задовољан сам тиме, али пред нама је још много рада и вјерујем да екипа може додатно да напредује. Сваким даном упознајем своје играче све боље, те вјерујем да ћемо још “расти” и као појединци и као тим. Простора свакако има - поручио је тренер Звијезде 09.

У ова два кола екипа из етно-села Станишићи игра пуно дисциплинованије и одговорније и на томе ће тренер инсистирати и у наставку.

- Сигурно је да мора постојати начин на који екипа треба да дође до циља. Прихватају моје захтјеве и игру на тај начин, а као посљедица тога долази до квалитетнијих издања и резултата. Ово је млада екипа са неколико искусних појединаца која у овој полусезони треба да направи искорак. Тако и гледам на ово такмичење, да треба да буде развојна лига и да млади додатно напредују - истакао је Карачић.

У наредном колу у петак, 24. марта, (15 часова) играће се велики дерби против лидера и шампиона Републике Српске Крупе. Ове двије екипе су одлично отвориле други дио побједама. Тренутно Крупа има 12 бодова вишка у односу на ривала и ако оствари повољан резултат, направиће још један корак, док би Звијезда 09 евентуалним тријумфом закомпликовала ситуација у врху.

- Када сам долазио, рекао сам да је разлика заиста велика, али да ћемо настојати да извршимо притисак на ривале који се налазе испред нас. Овај дерби ће бити прави тест за моју екипу, да видимо гдје смо у односу на противнике из врха. Крупа је такође млада, полетна и веома уиграна екипа која је дуго на окупу. Очекујем да буде одличан меч и да сви заједно уживамо у квалитетној представи, а урадићемо све да на крају буде и повољан резултат за нас - истакао је Карачић.

Дуел најефикаснијих

Звијезда 09 и Крупа су најефикасније екипе у наставку шампионата, а лидер је и први по броју датих голова (61). Тренер Карачић истиче да његова екипа неће одустајати од офанзивне игре.

- Гајимо такав стил игре и сигурно је да нећемо одустајати од њега. Овај меч ће бити идеалан, јер је ривал квалитетан, игра такође веома офанзивно и очекујем одличну утакмицу - нагласио је Карачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана