Рекордни губици узроковани санкцијама: Погођени Челзи и Роман Абрамович

GS
Foto: cnbc

За фискалну 2021/22. годину Челзи има нето 121.3 милиона фунти дуга након санкција које су уведене бившем власнику

За фискалну 2021/22. годину Челзи има нето 121.3 милиона фунти дуга које на Стамфорд Бриџу објашњавају "ванредним трошковима и смањењем прихода од продаје карата" након санкција које су уведене бившем власнику Роману Абрамовичу.

Роман Абрамвич је клуб ставио на продају почетком марта након почетка сукоба у Украјини када су му уведене санкције, а све то је закомпликовало и продају клуба који је такође био под санкцијама, преноси Аваз

Челзи није могао да продаје улазнице за утакмице, трпио је огромне губитке и на другим странама јер су сви послови клуба било условљени правилима Владе.

- Током овог периода, клуб је био ограничен у бројним сферама пословања – нисмо могли да продајемо улазнице, сувенире, нисмо могли да потписујемо уговоре са играчима, са спонзорима… и то све је довело до великих губитака - навели су из клуба.

- Уз то, очекује се да ће све ово утјецати и на финансијско стање клуба и у наредним годинама због дугорочног утјецаја која су та ограничења имала на разне уговоре - додаје се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана