Реал жели да упари Влаховића и Бензему

Танјуг
Foto: Танјуг/AP

МАДРИД - Челници Реала заинтересовани су да на крају сезоне ангажују фудбалера Јувентуса и српског репрезентативца Душана Влаховића, преноси шпански спортски лист Ас.

Шпански медији наводе да руководство Реала разматра све могућности које ће бити најбоље за клуб када француски нападач Карим Бензема одлучи да напусти актуелног европског шампиона. Бензема има уговор са Реалом до краја сезоне, али ће највjероватније да продужи сарадњу са мадридским клубом до јуна наредне године.

-Челници Реала желе да ангажују Ерлинга Халанда или Килијана Мбапе, али док не дође до реализације трансфера двојице нападача у Мадрид, њихова алтернатива је Влаховић. Мбапе и Халанд су велике жеље Реала, али су ова двојица играча вjероватно недоступна за наредну сезону. Лакше је ангажовати Влаховића, а његова конкуренција би могао да буде Хари Кејн", наводи Ас.

Шпански медији подсjећају да је Реал већ био заинтересован за Влаховића, а српски фудбалер је наводно у зимском прелазном року био на корак од преласка у Манчестер јунајтед.

-Преговори између Јувентуса и Манчестер јунајтеда су прекинути уочи реализације трансфера и то на инсистирање менаџера српског играча. Није познато да ли је главни разлог за то понуда Реала. Србин је компатибилнији с Бенземом него што би то био Кејн. Бензема и Кејн би један другом били сметња. Ако Кејн дође у Реал онда би Бензема на крају сезоне морао да напусти Мадрид. То не би био случај с Влаховићем, јер би Француз и Србин наредне сезоне могли заједно да предводе напад 'краљевског клуба'", закључује Ас.

Влаховић (23) је у јануару прошле године стигао у Јувентус за 80 милиона евра. Он има уговор са торинским клубом до 30. јуна 2026. године, а Трансфермаркт процjењује вриједност српског фудбалера на 80 милиона евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана