Радник се вратио са припрема у Метковићу: Залет ка титули

Дарко Драгичевић
Радник се вратио са припрема у Метковићу: Залет ка титули

БИЈЕЉИНА - Фудбалери Радника из Бијељине вратили су се с припрема у Метковићу гдје су одиграли двије пријатељске утакмице и још једну против Челика у повратку.

Екипа је на припремама у Метковићу боравила десет дана. Одиграла је двије контролне утакмице у којима је поражена од Неретве 1:2 те Лучког 1:3, док је савладала Челик 2:1 на стадиону “Немила” у Зеници.

У посљедњем дуелу двоструки стријелац био је Дејан Живковић и управо је овај тријумф показао да је разговор стручног штаба с играчима током припремног периода уродио плодом.

Тренер Велибор Ђурић је након другог меча имао шта да каже својим играчима.

- Боље је да се лоше ствари дешавају у припремама него током првенства. Сад имамо времена и простора да их исправљамо и да реагујемо без посљедица. Имали смо конструктиван разговор након меча против Лучког у којем сам навео да нисам задовољан приступом. Одржали смо конструктиван састанак на којем сам им објаснио како то не смије да се понавља у наредним дуелима. Већ против Челика то је било много боље. Одиграли смо с пуно више енергије и залагања - истакао је Ћурић.

Екипа Радника је појачана за наставак сезоне, а за стручни штаб је најбитније да је све прошло без повреда. Такође, током боравка у Метковићу у тренажни циклус су се вратили и неки лакше повријеђени играчи тако да ће у финишу стручни штаб да има на располагању комплетан играчки кадар за уигравање.

- Припреме смо генерално одрадили веома добро тако да могу бити задовољан с тим. Наравно није све како желимо, али до старта другог дијела остале су још двије седмице. Имамо још да радимо и исправљамо грешке, али на добром смо путу. Сада ћемо мало да освјежимо екипу и да радимо на уоченим недостацима из овог припремног периода, тако да очекујем да будемо добри кад почну званични мечеви - истакао је Ђурић.

Радник је први дио сезоне завршио на првој позицији, а на отварању другог дијела имаће тежак задатак јер ће гостовати у Источном Сарајеву против Славије.

Будућност

Фудбалери Радника генералну пробу за наставак шампионата имаће наредне суботе. Екипа ће одмјерити снаге са федералним прволигашем, екипом Будућности из Бановића. Управо овај меч биће посљедњи тест и на њему ће екипа показати како је радила током припрема и шта може да се очекује у наставку шампионата Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана