Представљен нови тренер - Жижовић жели искорак у Европи

Г.С.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА – Младен Жижовић је званично представљен као нови тренер Фудбалског клуба Борац. Уговор је потписан на годину дана с опцијом продужења сарадње.

Бањалучки клуб ће бити шести тим у тренерској каријери Младена Жижовића. Нови тренер је жељан доказивања-

-Заиста ми је част да преузмем Борац, у клуб гдје сам некада играо и стекао пријатеља с којима сам остао у контакту. Имам посебне емоције, кћерка ми се овдје родила и вежу ме сјајне успомене. У овом моменту је ово велика обавеза. Надам се да ћу ову прилику искористити да оправдамо повјерење и поставимо Борац на мјесто гдје је био досад и да направимо искорак у Европи, да потврдимо резултате који су направљени прошле  године. Честитам колеги Винку Мариновићу на свему што је урадио и како је поставио тим и желимо да наставимо утабаним путем. Не бих да звучи као флоскула жељан сам изазов и великих мечева. Надам се да ће нас и жријеб помазити и да ће Борац  да игра дуго у Европи- рекао је Жижовић.

Оно што је јасно да ће Борцу бити потребна појачања, посебно у везном реду.

-Потребна  нам је темељна анализа у наредних неколико дана. За мање од четири недјеље је утакмица у Европи али не смијемо да направимо погрешне кораке. Сигурно је да ће бити појачања. Евидентно остали без играча у везном реду. Сигурно да ћемо реаговати и довести провјерене играче који имају амбицију- додао је Жижовић.

Спортски директор Оливер Јандрић је веома задовољан брзим договором.

-Жижовић је добро познато име у БиХ. Наступао је 14 година у Премијер лиги. Тренерским послом се бави од 2017 године.  Радио је пет клубова ово му је шести . Обављали смо разговоре с тренерима и закључак свих нас је да је  Жижовић најбоље рјешење. Носио је дрес нашег клуба, познаје менталитет. играчки кадар и стање у БиХ фудбалу. Врло брзо смо се договорили. Амбиције су нам се поклопиле. Велики изазови су пред нама,  жеља је искорак у европским такмичењима, те потврђивање добрих резултата у БиХ. Младен је спреман да се носи с тим. Релативно је млад тренер, жељан је доказивања. У наредном  периоду ћемо покушати да доведемо појачања на дефицитарним позицијама – истакао је Јандрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана