Огњен Ђуричин, фудбалер Крупе: Породична атмосфера рецепт за Премијер лигу

Дарко Пашагић
Огњен Ђуричин, фудбалер Крупе: Породична атмосфера рецепт за Премијер лигу

БАЊАЛУКА - Српски интернационалац Огњен Ђуричин пружа све боље партије у дресу Крупе и готово је редован стријелац за јесењег шампиона у посљедњим сусретима.

Тако је било и у посљедњем колу када су фудбалери екипе из кањона Тијесно прошли једно од најтежих прољећних гостовања и савладали у Угљевику Звијезду 09.

- Знали смо да ће ово бити веома тешка утакмица, баш као и она у Приједору, али смо успели на време да стигнемо до предности, а потом је и удвостручимо. Овом победом урадили смо велики посао, али још ништа није готово - нагласио је Ђуричин.

Већ данас од 15 часова у 21. колу у кањон Тијесно стиже Подриње из Јање, али се слободно може рећи да је ова утакмица у сјенци суботњег дербија у коме ће у 22. колу на стадиону “Млакве” снаге одмјерити другопласирана Слобода и Крупа.

- Истина је да већ размишљамо о Новом Граду, али прво треба да одиграмо сусрет с Подрињем. Јасно је да смо апсолутни фаворити, али такве утакмице је најтеже играти. Ипак, надам се да ће све проћи у најбољем реду и да ћемо се после меча с екипом из Јање радовати новом тријумфу, који ће бити 13. у низу. Што се тиче меча против Слободе јасно је да је то дерби пролећа. Утакмица која може много тога да реши, али и не мора. Сви смо свесни да би у случају наше победе практично већ сада закуцали на врата Премијер лиге. Ако ремизирамо или не дај боже изгубимо и даље остајемо на првој позицији, што значи да ћемо се и даље све ми питати. Тако да ће нам сигурно бити лакше играти него нашем ривалу - наставио је Ђуричин.

Презадовољан је стањем у клубу у који је дошао прошлог љета, када је потписао једногодишњи уговор.

- Играо са­м у доста клубова, али нигде није владала оваква атмосфера. Сви у клубу смо као једна велика породица и зато не треба да чуде добри резултати. Верујем да ће бити још боље после ова два наредна кола, а поготово када наредне сезоне екипа заигра поново у Премијер лиги. Ово јесте мала средина, али сигурно заслужује да игра у највишем рангу такмичења - додао је лијевокрилни нападач рођен у Зрењанину, који је играо за Бечеј, Банат, Јединство (Нови Београд), Сенту, Земун, Срем из Јакова, Спартак из Суботице, новосадску Војводину, нишки раднички и ИМТ из Београда одакле је дошао у Крупу.

Повреда

Уводни дио шампионата Републике Српске није био по вољи Огњена Ђуричина, јер је већ дио утакмица пропустио због повреда. Тако је у првих девет кола наступио само на три меча, а послије тога се усталио у екипи коју с клупе предводи млади стручњак Владимир Илић.

- Није ми било баш лако у том периоду, али је сада друга прича. Повреда је прошлост и сигурно да се то види и по мојим наступима - нагласио је Ђуричин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана