Мундијал, 11. дан - Меси против Левандовског, Данска и Аустралија боре се за друго мјесто

ГС
Мундијал, 11. дан - Меси против Левандовског, Данска и Аустралија боре се за друго мјесто

ДОХА - Јуче смо сазнали прве учеснике осмине финала Мундијала - Холандија и Сенегал из Групе А, као и Енглеска и САД из Групе Б, док је данашњи дан резервисан за расплет у групама Ц и Д.

Послије утакмица у групама Ц и Д биће позната још четири учесника осмине финала Свјетског фудбалског првенства у Катару.

У првом термину играју се дуели у Групи Д.

Од 16 часова Аустралија и Данска водиће велику борбу за друго мјесто на табели, пошто је Француска већ обезбиједила прво. Шампиони свијета од прије четири године забиљежили су два тријумфа у прве двије утакмице на турниру, а у трећем играју против Туниса (16 часова), екипе која није изгубила све шансе за пласман међу 16 најбољих.

 Афричка селекција нада се да може да изненади “триколоре”, али и онда би пласман у осмину финала зависио од исхода друге утакмице, у којој се састају Аустралија и Данска (16 часова).

 “Кенгури” меч дочекују са два бода више и један бод би био довољан екипи Грејема Арнолда да дође до великог успјеха. Данска ипак важи за фаворита, али тим Каспера Хјулманда то мора и да покаже на терену.

Данци су освојили само бод у прва два меча, што је премало за екипу која важи за једног од фаворита из сјенке и против Аустралије има идеалну прилику, али и обавезу, да дође до три бода који би их послали у осмину финала, пише РТС.

Можда и занимљивија ситуација је у Групи Ц, где све четири селекције имају реалне шансе за пласман у осмину финала.

У 20 часова Аргентина Лионела Месија игра против Пољске Роберта Левандовског, док из другог плана вребају Мексико и Саудијска Арабија.

Лео Меси и Роберт Левандовски имаће директан окршај, а европска селекција у дуел улази са бодом више у односу на “гаучосе”.

У исто вријеме састају се Мексико и Саудијска Арабија. Мексиканци су потпуно разочарали у прва два кола, али би се потенцијалном побједом умијешали у борбу за једно од прва два мјеста.

Азијска селекција жели да наплати побједу над Аргентином у првом колу, а можда и бод буде довољан екипи Ервеа Ренара да дође до историјског пласмана у нокаут фазу Мундијала.

Мечеви на програму данас:

Група Д:

16:00 Аустралија - Данска

16:00 Тунис - Француска

Група Ц:

20:00 Пољска - Аргентина

20:00 Саудијска Арабија – Мексико

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана