Млађи пионири Жељезничара направили фантастичан резултат

Дарко Драгичевић
Млађи пионири Жељезничара направили фантастичан резултат

ДОБОЈ - Млађи пионири Фудбалског клуба Жељезничар из Добоја направили су фантастичан резултат у Омладинској лиги, група запад. Наиме, млади фудбалери су такмичење у јесењем дијелу сезоне завршили са максималним учинком од 18 побједа.

Резултат свакако добија на значају ако се зна да сениорска екипа Жељезничара игра у Регионалној лиги, група центар. Ипак, квалитетан и предан рад младих играча и стручног штаба са тренером Данијелом Вуковићем на челу донио је резултат за памћење.

Младе Добојлије су у Омладинској лиги савладале и млађе категорије премијерлигашких екипа попут Борца и Слоге, те прволигаша Жељезничара СТ, Козаре и Рудар Приједора.

Резултат није дошао преко ноћи, већ је плод доброг рада у прошле двије године. Тада је дошло до смјене на челу клуба па је нова управа “засукала рукаве” и почела да прави резултате. Склопљена је сарадња са Школом фудбала Ачко из Добоја, гдје су дјеца из поменуте школе добила прилику да фудбалски развој наставе у редовима добојских “плавих”.

Уз дјецу из ШФ Ачко, рад са млађим селекцијама Жеље преузимају лиценцирани и квалитетни тренери из ШФ Ачко. Кроз двије године континуираног квалитетног рада нове управе, тренера, дјеце и на крају уз подршку родитеља, почели су се убирати плодови тог рада, а то су, дјеци најбитније, побједе!

- Дјечаци су вриједни, радни и редовни на тренинзима, што је одлика ове генерације. Уз квалитет који је неспоран, постигнути резултат је реалан и очекиван. Са дјечацима које сам водио у ШФ Ачко и који раде са мном већ четири-пет година одлично се познајем и једноставно се зна у детаље ко шта треба, може и зна да ради. Послије двије године формирана екипа личи на велику породицу, што је на крају и главни разлог сјајних резултата. Ту морам додати и моју одличну сарадњу са тренером господином Бегом Чабрићем који заједно са мном ради са овом генерацијом те нам својим искуством много помаже - рекао је тренер Данијел Вуковић.

Да дјечаци из Добоја имају велики потенцијал, показале су и пријатељске утакмице са вршњацима у иностранству. Наиме, екипа је освајала турнире у Чешкој, Словенији, Србији и Хрватској.

- Оно што је суштина и што је нама битније од резултата и голова, јесте понашање дјечака. Морам рећи да су сви примјерни, културни дјечаци и у школским обавезама одлични као и на терену!  Побједа нас свих који радимо са њима јесте да што више дјеце заволи спорт, не мора то бити директно фудбал, те да у истом остане што дуже како би се здравије развијали, дружили са дјецом која имају иста интересовања и на тај начин што више дјеце склонили са улице и задржали на спортским теренима - додао је Вуковић.

Млади стручњак свакодневно ради и на својој додатној едукацији. Тако тренутно полаже Б лиценцу у Фудбалском савезу БиХ. У свом раду има велику подршку Беге Чабрића јер тренутно у овој категорији има више од 40 малишана.

Реми против Звезде

Да млађи пионири Жељезничара и те како имају шта да покажу и ван граница Републике Српске, показали су бројни турнири и пријатељски мечеви. Тако су Добојлије у Бањалуци одиграле неријешено (1:1) против шампиона Србије, екипе београдске Црвене звезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана