Мексико након испадања са СП-а остао и без селектора Мартина

Анадолија
Foto: Танјуг/АП

ИСТАНБУЛ- Фудбалска репрезентација Мексика остала је без селектора након што је Герардо Тата Мартино напустио селекцију коју није успио довести до осмине финала Свјетског првенства у Катару 2022. године.

"Ја сам најодговорнији за слом срца који данас дијелимо. Преузимамо одговорност за неуспјех током овог Свјетског првенства. Мој уговор је истекао када је судија означио крај", рекао је Мартино након што је Мексико савладао Саудијску Арабију 2:1, али је упркос побједи елиминисан са Мундијала.

Мексичке репрезентативце је на крају један гол дијелио од осмине финала, а када су кренули по њега примили су гол у посљедњим минутама сусрета. Тиме су Мексиканци прекинули успјешан низ јер су се до сада на седам свјетских првенстава заредом пласирали у нокаут фазу.

Аргентина је заузела прво мјесто у коначном поретку изузетно узбудљиве групе "Д" са шест бодова. Другопласирана Пољска и трећепласирани Мексико имају по четири бода, али је Пољска у осмину финала прошла захваљујући бољој гол разлици. Саудијска Арабија је на посљедњем мјесту с три бода, али кући одлазе са сензационалном побједом над Аргентином у првом колу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана