Холандски фудбалер се срамно бранио након што је возећи 200 км/х убио дјечака

ГС
Холандски фудбалер се срамно бранио након што је возећи 200 км/х убио дјечака

Холандски фудбалер Раи Влоет је прије готово двије године изазвао страшну саобраћајну несрећу у којој је нажалост страдао четверогодишњи дјечак, а 27-годишњи нападач се сада нашао и на суду због овог случаја.

Влоет је у тренутку несреће био у алкохолизoваном стању и возио је 200 километара на сат када је налетио на аутомобил у којем се налазила четверочлана породица.

Дјечак који је сједио на задњем сједишту је преминуо у болници након тешких повреда па државно тужилаштво тражи три и по године затвора за ногометаша.

Такођер, тражи се и четверогодишња забрана управљања моторним возилима, што ће тешко задовољити дјечакове родитеље након ужасног свједочења ногометаша.

Влоет је имао двоструко више алкохола у крви него што је граница, а полицији испрва није желио признати да је управљао возилом.

"Био сам на забави у Амстердаму док је била пандемија, тако да се раније завршило. Требало је да проведем ноћ у Амстердаму, али смо одлучили да одемо у Роттердам. Сјео сам и возио без размишљања, а док сам намјештао темпомат - нога ми је била на папучици и тако се догодила несрећа", испричао је на суђењу.

Овакво срамно свједочење којим је покушао на све начине оправдати дивљу вожњу у алкохолизованом стању изнервирало је и мајку преминулог дјечака која се такођер налазила у судници.

"Како ми даље да наставимо живјети? Све си нам одузео", говорила је бијесна мајка преминулог дјечака.

Некадашњи играч ПСВ-а је након свега суспендован у Херацлесу, потом је потписао за казахстанску Астану, док је сада играч руског Урала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана