Фудбалери данског Норсјеланда приредили највеће изненађење

GS
Foto: Printscreen

Фудбалери данског Норсјеланда приредили су највеће изненађење у минулој рунди Лиге конференција побједом над Фенербахчеом 6:1.

На утакмици је заблистао као никад до сада шведски нападач Бењамин Нигрен са три гола и то из три шута ка мрежи Доминик Ливаковића.

Његов учинак додатно добија на значају када се узме у обзир да је ушао у игру на почетку другог полувремена.

Од момента када је крочио на терен био је баук за одбрану турског тима који је до краја претрпио резултатски бродолом на вјештачкој трави Норсјеландовог буњишта.

Нигрен је голове постигао у 55, 75. и 84. минуту, дакле за мање од пола сата сам је размонтирао Фенербахче и постао звијезда вечери европског фудбала.

Данцима, знамо сви, ово није први овако убједљив тријумф ове сезоне. Навијачи Партизана добро памте непријатних 0:5, а још горе и од црно-бијелих и од Фенербахчеа прошао је бугарски првак Лудогорец који је осјетио колико је Норсјеланд незгодна екипа.

Данци су потукли Бугаре, такође у групи, резултатом 7:1.

Јунак ове приче Нигрен у тој великој побједи дао је два гола.

Занимљиво је да су му то биле и једине две утакмице на којима је био стријелац али сасвим довољне да тренутно буде лидер Лиге Конференција са пет голова.

Друго мјесто иначе дијели српски фудбалер Александар Чаврић (Слован) са голом мање од убојитог Швеђанина.

Норсјеланд је тек пети на табели данског шампионата, обавезе у Европи очито утичу на издања у домаћој лиги гдjе, тренутно, главну ријеч воде Копенхаген и Митјиланд који су поравнати са 33 бода, преноси Б92.

О квалитету данског фудбала најбоље говоре и резултати Копенхагена у Лиги шампиона, који је у групи са Бајерном, Манчестер јунајтедом и Галатасарајем, други и има велике шансе да се пласира у осмину финала најјачег такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана