Досуђен невјероватан пенал: Ова ситуација се дешава једном у сто година (ВИДЕО)
Пенал који је досуђен за викенд у бразилској Серији А дефинитивно спада међу једне од најбизарнијих икада и заиста је немогуће се сјетити када се задњи пут десила слична ситуација.
На утакмици између Фламенга и Црициуме играла се 85. минута, а резултат је гласио 1:1.
Фламенго је стискао обруч око гола Црициуме, а у једном тренутку отворио се простор за Гиоргиана де Арасkаету да упосли Евертона који је примио лопту и са њом ушао у казнени простор.
Прије него што је Де Арасkаета упослио Евертона, са трибина је у терен убачена друга лопта која је завршила у казненом простору Црициуме.
Судија није желио зауставити напад који је обећавао, а онда се десила ситуација каква се виђа једном у сто година, преноси Кликс.
Евертон је замахнуо и кренуо ударити лопту, но Баретов план је успио и избио му је лопту другом лоптом.
Чим се то десило судија је одмах досудио пенал за Фламенго, а Барето и саиграчи су га одмах опколили и тражили објашњење зашто је то урадио.
Препирка са судијом је трајала све до 89. минуте када је Габриел Барбоса извео пенал и погодио за коначних 2:1.
А о чему се тачно радило? Судија је поступио исправно по правилу 12 Правила фудбалске игре (Прекршаји и неспортско понашање).
Директан слободан ударац, односно једанаестерац уколико се прекршај деси у казненом простору, се досуђује када играч баци предмет на лопту, противника или члана судијског тима, или дира лопту држаним предметом.
С обзиром да је друга лопта у терену представљала страни предмет којем није мјесто на терену, судија је донио исправну одлуку и досудио пенал.
Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.