Дарко Милисављевић, тренер Звијезде 09, за “Глас Српске”: Морали смо да смањимо ростер

Дарко Пашагић
Дарко Милисављевић, тренер Звијезде 09, за “Глас Српске”: Морали смо да смањимо ростер

БИЈЕЉИНА - Шеф стручног штаба премијерлигаша Звијезде 09 Дарко Милисављевић за “Глас Српске” је истакао да је била неминовност да се играчки кадар клуба из етно-села Станишић смањи, јер је у ростеру било превише фудбалера.

Као што је познато челници клуба у сарадњи са стручним штабом захвалили су на досадашњој сарадњи и дали одријешене руке деветорици фудбалера Младену Јутрићу, Марку Јевремовићу, Алекси Паићу, Зорану Даноском, Крсти Ђорђевићу, Бубакару Санеу, Еманулаху Блажевићу, Ненаду Гаврићу и Седаду Субашићу.

- Одлука да деветорици фудбалера дамо одрешене руке није била нимало лака, али смо морали да смањимо број играча под уговором. Већина од њих није имала у првом делу сезоне неку већу минутажу и овакав расплет био је неминовност - истакао је Милисављевић.

Стручњак из Србије се нада да ће остатак екипе остати на окупу.

- Истина је да постоји интересовање за поједине фудбалере, али верујем да ћемо задржати готово све фудбалере који су јесенас изнели највећи терет и чинили костур екипе. У складу с тим радићемо и на довођењу појачања, а она ће бити циљана и искључиво по позицијама на којима нам недостаје квалитет - наставио је Милисављевић.

То значи да ће пред стручним штабом Звијезде 09 поново бити тежак задатак да уигра екипу.

- Очекујем да буде много лакше него летос када су играчи долазили практично као на траци. Олакшавајућа околност биће и то што ће већина њих сада од првог дана припрема бити заједно на окупу и биће прилике да се још боље уиграмо. Да за то треба доста времена показао је и финиш јесени када смо коначно проиграли и почели да освајамо бодове. Због тога сматрам да смо једини премијерлигаш који жали што први део шампионата није трајао још бар које коло - рекао је Милисављевић.

Припреме за други дио првенства фудбалери Звијезде 09 почеће 10. јануара.

- Тог дана обавићемо прозивку и после уводних тестирања почети са жестоким радом. Како сада ствари стоје комплетне припреме обавићемо у етно-селу Станишић и околини, а одмах после новогодишњих празника почећемо да договарамо припремне утакмице - изјавио је Милисављевић.

Иако су их сви већ отписали у редовима Звијезде 09 се не предају.

- Свесни смо да смо у много тежој ситуацији него остале екипе које се боре за опстанак, али се надам као и сви остали да ћемо на пролеће многима помрсити рачуне и на крају успети да будемо изнад црте. Борићемо се док год има наде, а верујем да ћемо на крају успети да добијемо ту битку - додао је Милисављевић.

Куп БиХ

Дарко Милисављевић жали што је његов тим на недавном жријебу за осмину финала Купа БиХ добио баш Борац, који има највеће амбиције и у шампионату, али и у овом такмичењу.

- Надали смо се неком мање јаком ривалу како бисмо изборили пласман у четвртфинале, а после се играју по две утакмице па је онда све могуће. Међутим, нисмо имали среће, а додатно отежавајућа околност јесте то што су Бањалучани у овом сусрету домаћини. Ипак, нећемо се предати унапред - нагласио је Милисављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана