Четворица Швајцараца под знаком питања за Србију?

Агенције
Foto: Танјуг/АП

Мурат Јакин имао је невоље пред тренинг у четвртак. Дуо из Гладбаха, Јан Сомер и Нико Елведи су прехлађени и због тога не могу да тренирају данас. Али то није једина препрека екипе пред одлучујућу утакмицу против Србије - пише Блик.

- И Сомер и Елведи припадају неоспорном сталном кадру селектора репрезентације Мурата Јакина. Њих двојица су одиграли пуних 90 минута против Камеруна и против Бразила. Велики знак питања је и око појављивања Џердана Шаћирија и Ноа Окафора. Шаћири, који се жалио на проблеме са мишићима на посљедњем тренингу уочи утакмице са Бразилом, вјероватно би био дио стартних једанаест против Србије. Пошто 31-годишњак по свему судећи и даље пати од истих проблема са мишићима, и даље је упитно да ли ће то бити довољно за меч против Србије. Исто важи и за Ноа Окафора, који се прошлог викенда жалио на проблеме са мишићима и због тога је морао да одустане од утакмице са Бразилом. Као и код Шаћирија, трка са временом почиње за 22-годишњу звијезду Салцбурга - наводи швајцарски медиј.

Ипак, Ђибрил Соу открио је за тамошње медије какав је здравствени билтен у швајцарској екипи.

- Џердан Шаћири и Ноа Окафор су добро тренирали и мислим да ће бити спремни. Добро изгледају - рекао је он.

Србија и Швајцарска су и прије четири године играли на Мундијалу - Шаћири и Џака су донијели преокрет и побједу свом тиму.

- Много ствари се променило у односу на Русију прије четири године. Ово су неки нови тимови са много нових играча тако да не верујем да ће бити онако емотивно као на прошлом мечу. Србија заиста има добру офанзивну линију. За оба тима је ово веома битна утакмица. Ми нећемо калкулисати већ ћемо ићи на победу - истакао је Соу.

- Србија је и у Русији такође имала добар тим. Играће сада на побједу јер јој само то одговара. Ми морамо бити активни, али и да останемо хладнокрвни. Не смијемо баш да ризикујемо све, јер знамо да ће Србија да нападне са пуном офанзивном силом.

Соу је играо са Костићем и Јовићем у Ајнтрахту и познаје српске фудбалере.

- Наравно, знам Филипа Костића. Играли смо заједно три године у Ајнтрахту. Срели смо се и другарски испричали. Нисмо се дотакли утакмице, причали смо о стварима у Франкфурту. Познајем и Луку Јовића. Знам добро њихове квалитете и рекао сам и саиграчима морамо бити активни, агресивни и концентрисани јер су у питању сјајни фудбалери - признао је Швајцарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана