Упознајте град без закона у напуштеној војној бази (FOTO)

GS
Foto: FB

Не постоји саобраћајни знак који возаче усмјерава ка мјесту названом Слаб Сити. Када из Лос Анђелеса кренете на исток, дубоко у пустињу, а затим на југ, поред Салтон мора, стижете до „посљедњег слободног мјеста у Америци“.

У Слаб Ситију, који се налази на мјесту напуштене старе војне базе, на пола пута између калифорнијских градова Ниланда и Калипатрије, смјештена је хипи заједница.

Ријеч је, заправо, о бесплатном кампу у пустињи у којем људи живе од педесетих година прошлог вијека.

Неупућенима изгледа као чудан, оронули мали град. Али за људе који Слаб Сити називају домом, то је уточиште. Настањују га породице којима је понестало среће и парови који су добровољно побегли из градске гужве.

Људи из овог пустињског града живе у својим шаторима, аутомобилима, аутобусима и камп-приколицама.

Власти не надгледају Слаб Сити, па не чуди што овде нису решена питања струје, текуће воде, канализације и других тековина модерне цивилизације. Људи спавају у возилима, шаторима, као и напуштеним, поквареним аутобусима.

Овде се трајно настанило око 150 људи, који углавном живе од социјалне помоћи. Од јесени, популација се пење и на 2.000 људи, најчешће старијих грађана с ограниченим буџетом и у потрази за топлим местом на којем се може преноћити. Већина овде не жели да дочека љето, јер температура могу достићи 49 степени.

Док је већину сиромаштво довело до Слаб Ситија, неки су га изабрали јер желе да живе слободно и у складу с природом. Они постављају соларне плоче на своје трошне стамбене објекте, деле један туш и уживају у чињеници што сами кроје своју срећу, преноси 24седам

Полиција их не посјећује, а све размирице рјешавају сами.

Улице имају своја имена, постоји чак и мала библиотека, а неколико објеката продаје храну. Такође, неколико мјеста је доступно за изнајмљивање на Аирбнбу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана