Острво на коме већина становника вјерује у вилењаке

GS
Foto: Profimedia

Без обзира на висок стандард образовања и на технолошки напредне методе које користе у свакодневном животу, Исланђани су веома сујеверни. Око 320.000 острвљана живи окружено "фантастичним бићима" којима је мјесто у бајци, с тим што су њима врло стварна.

Исланд има мого народних прича и легенди које се нису препричавале забаве ради. То је био начин на који су се људи носили са немилосрдним временским условима и природом у којој живе.

Туристи би се могли изненадити ако би случајно наишли на необичан призор полицајаца или владиних службеника окупљених око једне стене на веома церемонијалан начин. Иако би поштовање жеља вилењака могло изгледати чудно, то је изузетно озбиљна тема за ове људе, прнеоси 24седам

Док у остатку свијета постоје разне методе заштите од мистичних сила попут, фенг шуија, Исланђани имају људе задужене да пронађу сва места на којима вилењаци живе или проводе вријеме како би могли избећи грађевинске и друге радове на таквим локацијама. Колико год чудно звучало, Исланђани граде своје путеве и насеља далеко од „мистичних локација“ иако им је то понекад финансијски неповољно, пише тпортал.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана