Ostrvo na kome većina stanovnika vjeruje u vilenjake

GS
Foto: Profimedia

Bez obzira na visok standard obrazovanja i na tehnološki napredne metode koje koriste u svakodnevnom životu, Islanđani su veoma sujeverni. Oko 320.000 ostrvljana živi okruženo "fantastičnim bićima" kojima je mjesto u bajci, s tim što su njima vrlo stvarna.

Island ima mogo narodnih priča i legendi koje se nisu prepričavale zabave radi. To je bio način na koji su se ljudi nosili sa nemilosrdnim vremenskim uslovima i prirodom u kojoj žive.

Turisti bi se mogli iznenaditi ako bi slučajno naišli na neobičan prizor policajaca ili vladinih službenika okupljenih oko jedne stene na veoma ceremonijalan način. Iako bi poštovanje želja vilenjaka moglo izgledati čudno, to je izuzetno ozbiljna tema za ove ljude, prneosi 24sedam

Dok u ostatku svijeta postoje razne metode zaštite od mističnih sila poput, feng šuija, Islanđani imaju ljude zadužene da pronađu sva mesta na kojima vilenjaci žive ili provode vrijeme kako bi mogli izbeći građevinske i druge radove na takvim lokacijama. Koliko god čudno zvučalo, Islanđani grade svoje puteve i naselja daleko od „mističnih lokacija“ iako im je to ponekad finansijski nepovoljno, piše tportal.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana