Знате ли у којем граду живи највише милионера и милијардера?

ГС
Знате ли у којем граду живи највише милионера и милијардера?

Њујорк је најбогатији град свијета у коме тренутно живи 359.000 милионера и 60 милијардера, показало је најновије истраживање лондонске агенције "Henley & Partners" и јужноафричке фирме "New World Wealth" за 2024.

У посљедњих 10 година је број милионера у Њујорку порастао за 48 одсто и њихово укупно богатство сада износи више од три билиона долара, што је више од БДП-а земаља као што су Бразил, Италија или Канада, преноси Си-Ен-Би-Си.

На другом мјесту је Сан Франциско и цијела област тамошњег залива, гдје је популација милионера у посљедњој декади порасла за 82 одсто на 305.700, а ово подручје предњачи по броју милијардера којих има 68.

Сједињене Америчке Државе предњаче по броју богатих градова, пошто се 11 од укупно 50 најбогатијих градова свијета налази у тој земљи.

На трећем мјесту се налази Токио са 298.300 милионера и 14 милијардера.

У првих десет су такође ушли Сингапур, Лондон, Лос Анђелес, Париз, Сиднеј, Хонгконг и Пекинг.

На листу најбогатијих 10 градова свијета је први пут доспио представник Кине, пошто је број милионера у Пекингу порастао у посљедњој декади за 90 одсто на 125.600.

Француски Фигаро скреће пажњу на то да је у Паризу и цијелом париском региону Ил де Франс регистровано 165.000 милионера и 23 милијардера, што у теорији значи да један од 74 становника те области милионер.

Шарм "Француске ривијере" још увијек постоји, пошто се више од 25.000 милионера, укључујући девет милијардера, настанило у обалском појасу између Нице и града Езе, истиче Фигаро.

Ако погледамо само Европу, на листи најбогатијих градова се одлично котирају и Милано, Франкфурт, Цирих или Женева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана