Она је слијепа али без проблема управља авионом

Мондо.ба
Она је слијепа али без проблема управља авионом

Сабрина Папа је слијепа, али јој то не смета да управља авионом.

Сабрина Папа је жена која је доказала да је остварење снова могуће упркос свему. Њена прича која је приказана на "ТВ Прва" у емисији "Галилео" залудјела је свијет - она је слијепа, али јој то не представља проблем да управља авионом.

У емисији је возила авион Цесна са четири сједишта и то је за њу представљало велики изазов јер је досад имала само један час на овом моделу летјелице. Она обично лети другим авионима, разлике има, али она сваком лету приступа пажљиво и без потцјењивања.

"Увијек сам узбуђена јер је једино мјесто гдје желим да будем заправо на небу, у авиону. То је једино мјесто гдје се осјећам добро, слободно и као ја", рекла је Сабрина.

Којим год авионом да се управља, пилоти увијек прије полијетања пролазе чек листу. Њена листа је мало другачија и специјално је направљена за њу, на Брајевој азбуци.

Постоји још неколико ствари које су другачије за Сабрину и за регуларне пилоте који виде. Она такође увијек мора да буде у пратњи инструктора због чега никада неће моћи да има пуну пилотску дозволу, а он јој је као копилот који увијек и у сваком тренутку може да интервенише.

Дозвољено јој је да лети само по лијепом времену када нема вјетра што је дио безбједносних мјера. Репортерка Криси је била на овом лету, истакла је да вјерује Сабрини али да се и даље осјећа чудно.

"Безбједност је најважнија ствар јер је летење забавно, али морамо да будемо одговорни. Не зафркавамо се и не пуштамо слијепу жену да сама управља авионом да видимо шта ће се десити, ствари схватамо озбиљно", додала је Сабрина.

Сабрина већ има скоро 100 сати летења. Поређења ради, да би постали комерцијални пилоти, ученицима је потребно најмање 150 сати летења, у зависности од типа авиона и авиокомпаније. Након затварања врата, везују се појасеви и извршава се чек листа након чега слиједи полијетање. Копилот и инструктор Клаудио доводи авион на писту и у праву позицију. Специјална метода "Кољена" креће у акцију. Његова рука је на Сабринином кољену. У зависности у ком правцу авион треба да лети, он гура руку улијево или удесно како би Сабрина знала на коју страну да окрене летјелицу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана