Дјевојчица из Aмерике мисли да је лисица, полусестру увјерила да је жирафа

Г.С.
Foto: Редит

Тринаестогодишња дјевојчица из Америке идентификује се као лисица, а њена помајка тражила је помоћ и савјет од доктора Џона Делонија.

Тинејџерка је теријан (теријантроп), односно особа која се идентификује се као животиња заробљена у људском тијелу.

„Она носи маску и реп те има YуТјуб канал на којем скаче уоколо као лисица у јако кратким хлачицама“, рекла је помајка Џил за подкаст Др. Џон Делони Схоњ, који се бави проблемима менталног здравља и нуди смјернице о односима, тјескоби и добробити.

Џил је забринута јер биолошка мајка дјевојчице потиче такво понашање код своје кћерке.

„У стварном свијету покушавам бити суосјећајан. Цијелу своју каријеру радим с младим људима, па ме ништа не чуди, али због чињенице да постоји назив за ово стање, имам осјећај да живимо у зони сумрака“, коментирао је Џон Делони.

Џил је рекла да му се управо због тога обратила за помоћ, преноси Кликс.

„Потпуно сам изгубљена и шокирана. Проблем је још већи јер је покћерка моју деветогодишњу кћерку увјерила да је жирафа. Требам ли то допустити и која правила увести по питању интернета, екрана и друштвених медија“, питала је очајна жена.

Делони каже да се његова осмогодишња кћерка воли претварати да је принцеза, али то понашање сматра здравим и нормалним.

„Ако се ваше дијете жели обући као жирафа и трчати у дворишту, ја немам проблем с тим. Подразумијева се да се неће одјенути као жирафа кад одемо на вечеру или кад јој дођу пријатељи“, објаснио је границе дјететових преференција.

„Лудило је то што уопће водимо овај разговор јер се нетко 'идентификје као'„, додао је те позвао родитеље да буду опрезни око оваквих понашања.

Џил тврди да је отац дјевојчици забранио YоуТубе канал, али га је она ипак покренула уз подршку мајке.

„Велика већина гледатеља највјеројатније су одрасли мушкарци. Када дјетету дате паметни телефон, не дајете му приступ свијету - дајете свијету приступ њему. Ово је канал за одрасле мушкарце и брине ме што је ваша покћерка заправо на мети сексуалних предатора“, наставио је Делони.

Делони јој савјетује да се усредоточи на оно што може контролирати као родитељ - постављање строгих правила о кориштењу телефона и YуТјуба када је покћерка под њеним кровом.

„Оно што њој треба је чврстоћа. Требају јој чврсти родитељи који ће стајати уз њу. Желите да се једног дана окрене и каже: 'Ово су људи који се никад нису престали борити за мене и којима је заиста било стало до мене'„, поручио је забринутој помајци.

Савјетовао јој је да сједне с дјецом, преузме пуну одговорност и исприча им се што раније није поставила границе.

„Будите врло јасни око својих циљева, зашто желите радити те ствари, које ће бити ваше границе, запишите их и започните разговор те то учините за вријеме оброка. Реците дјеци: 'Ово ће бити тешко, али знате да вас волимо и знамо да имамо један посао, а то је да вас чувамо'„, рекао је.

Џилина покћерка није једина млада особа која се у посљедње вријеме отворено идентифицира као животиња. Наиа Оками из Сијетла инсистира на томе да се идентифицира као вук на свим разинама, осим физичке. Дејли Мејл је 2023. извијестио о тренду све већег броја теријана, као посљедици популарности ТикТока.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана