Зовко: БиХ није и неће бити грађанска држава

Срна
Зовко: БиХ није и неће бити грађанска држава

Мостар - Предсједник Клуба Хрвата у Дому народа парламента БиХ Љиљана Зовко /ХДЗ/ изјавила је Срни да су стране судије у Уставном суду БиХ постављене као привремено рјешење, а не да чувају грађански систем, јер БиХ није и неће бити грађанска држава.

Зовко је оцијенила неодговорним став посланика СДА у Представничком дому парламента БиХ Шемсудина Мехмедовића да "стране судије из Уставног суда БиХ могу отићи тек када се у потпуности врати принцип уређења БиХ као грађанске републике, по систему 'један човјек - један глас'".

Реагујући на недавну најаву лидера СНСД-а и ХДЗ-а БиХ Милорада Додика и Драгана Човића да ће ове двије странке заједно предложити нови закон о Уставном суду БиХ, те да ће радити на томе да стране судије напусте ову правосудну институцију, Мехмедовић је на свом "Фејсбук" профилу још оптужио предсједнике ове двије странке Милорада Додика и Драгана Човића да производе "украјински сценарио".

Зовко је упозорила да су такве изјаве вруће теме за БиХ овакву каква јесте.

"Правити поређења са Украјином су ратнохушкачке изјаве и теме. Ратом се ништа не може постићи, већ само договором и међусобним уважавањем. Свима нам је јасно да БиХ није, нити ће икад бити грађанска. У овим условима у којима живимо то је само подизање тензија", поручила је Зовко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана