Златко Максимовић, кандидат коалиције Бијељина побјеђује за градоначелника: Запошљаваћу младе и стручне, а не подобне

Разговарала: Маријана Миљић
Златко Максимовић, кандидат коалиције Бијељина побјеђује за градоначелника: Запошљаваћу младе и стручне, а не подобне

Ако побиједим, радићу за добробит свих становника Семберије, а не само групе људи. Запошљаваћу стручне и младе људе, а не подобне, рекао је кандидат коалиције "Бијељина побјеђује" за градоначелника Бијељине Златко Максимовић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће они донијети становницима Ваше општине?

МАКСИМОВИЋ: Очекујем побједу. Избори ће бити прекретница јер ће након 11 година у Бијељини бити смијењена власт и на чело града ће доћи стручни људи. Стари начин руковођења градом биће одбачен, а уведен нови приступ који ће од Бијељине направити модеран град.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

МАКСИМОВИЋ: Мој програм је кројен на основу исказаних потреба становника. У основи програма је унапређење привреде, подршка покретању производних капацитета и пољопривредне производње. Неизоставно је и рјешавање урбанистичких недостатака као што су градња бициклистичких стаза, затвореног базена, ревитализација Бање Дворови, изградња новог парка и паркинг простора, те уређење ужег градског језгра и измјештање саобраћаја из њега.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

МАКСИМОВИЋ: Прије свега, морамо усвојити ребаланс буџета и новац за заштиту од поплава ставити у употребу. Фонд солидарности РС је Бијељини уплатио милион КМ за експропријацију земљишта за изградњу насипа, али градоначелник дуже од три мјесеца свјесно не дозвољава ребаланс буџета како би себе представио као жртву политичких промјена у Бијељини. Он на тај начин директно саботира изградњу насипа на подручју Семберије стављајући људе у велику опасност. Мићић је тиме индиректно заледио још пет милиона КМ, које је Влада РС још 2014. обезбиједила за грађевинске радове на утврђивању корита Јање. Тиме је Бијељини ускратио шест милиона марака за инвестиције. Ребаланс буџета је неопходан и због многобројних пројеката од изузетног значаја за Семберију који не могу бити реализовани јер их је саботирао градоначелник.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за друге кандидате?

МАКСИМОВИЋ: Бијељина је тренутно у стању у којем је био Дом здравља када сам дошао на његово чело прије осам година. Дом здравља је данас једна од најбољих здравствених установа у РС. Таква ће бити и Бијељина након мог мандата. Хоћу и знам како то да урадим, а резултати иза мене говоре да оно што почнем сигурно завршавам.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидате?

МАКСИМОВИЋ: Ти људи су на власти 11 година и они имају пуну одговорност за стање у којем се Бијељина и Семберија данас налазе. Много су обећали, а мало урадили. Тренутни градоначелник је успио ући у дом сваког свог гласача и упознати се с њим, али скоро ништа није урадио да тим људима побољша живот. То је политика личних интереса и такав однос се мора промијенити.

Без манипулација

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако побиједите?

МАКСИМОВИЋ: Никада се нисам бавио манипулацијама и лажима. Изласком из СДС-а у граду сам покренуо нову политичку опцију јер нисам желио да будем дио једног или другог блока. Желим да ствари од старта поставим на прави начин. У ту причу сам дао себе, своје име, ауторитет и ресурсе, а подршку сам добио од нових, енергичних и стручних људи који су у својој заједници препознати као успјешни и каријерно изграђени. Све то је јасан знак да ми желимо промјене које ће унаприједити Бијељину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана