Забрана кандидовања за 13 политичких странака

Срна
Забрана кандидовања за 13 политичких странака

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ изрекла је данас административну мјеру ускраћивања права кандидовања на наредним изборима за 13 политичких странака због неподношења финансијских извјештаја у складу са Законом о финансирању политичких странака и Изборним законом БиХ.

Политичкој странци Изворна Српска је изречена административна мјера ускраћивања права кандидовања на наредним изборима због неподношења финансијског извјештаја за 2018. годину, саопштено је из ЦИК-а.

Административна мјера ускраћивања права кандидовања на наредним изборима због неподношења финансијског извјештаја за прошлу годину изречена је Конгресној народној странци заштите права бораца и грађана-правде и морала БиХ, Социјалдемократској унији БиХ, Независној демократској странци, Покрету за наш град, Новом покрету БиХ, Регионалном демократском савезу и Слободној Српској.

Мјера ускраћивања права кандидовања на наредним изборима због неподношења финансијског извјештаја изречена је и Новој партији, Српска напредној странци-Изворна, Новом бошњачком покрету, Српској традиционалној ослободилачкој партији, као и Пензионерској демократској странци.

Одлуке ЦИК-а о изрицању административних мјера наведеним политичким странкама нису правоснажне и против њих се може поднијети жалба Апелационом одјелу Суда БиХ у року од 15 дана од дана пријема одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана