Zabrana kandidovanja za 13 političkih stranaka

Srna
Zabrana kandidovanja za 13 političkih stranaka

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH izrekla je danas administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 13 političkih stranaka zbog nepodnošenja finansijskih izvještaja u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka i Izbornim zakonom BiH.

Političkoj stranci Izvorna Srpska je izrečena administrativna mjera uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja za 2018. godinu, saopšteno je iz CIK-a.

Administrativna mjera uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja za prošlu godinu izrečena je Kongresnoj narodnoj stranci zaštite prava boraca i građana-pravde i morala BiH, Socijaldemokratskoj uniji BiH, Nezavisnoj demokratskoj stranci, Pokretu za naš grad, Novom pokretu BiH, Regionalnom demokratskom savezu i Slobodnoj Srpskoj.

Mjera uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja izrečena je i Novoj partiji, Srpska naprednoj stranci-Izvorna, Novom bošnjačkom pokretu, Srpskoj tradicionalnoj oslobodilačkoj partiji, kao i Penzionerskoj demokratskoj stranci.

Odluke CIK-a o izricanju administrativnih mjera navedenim političkim strankama nisu pravosnažne i protiv njih se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana