Вукановић: Алија најодговорнији за жртвовање Сребренице

Срна
Вукановић: Алија најодговорнији за жртвовање Сребренице

БАЊАЛУКА - Посланик Листе за правду и ред Небојша Вукановић сматра да је „Алија Изетбеговић најодговорнији за свјесно жртвовање Бошњака у Сребреници, о чему је раније свједочио Хакија Мехољић“.

-У Сребреници се десио тежак злочин и то је велика мрља која ће стајати на нашем образум, али то не даје ником за право да Србе неко прогласи геноцидним, јер су Срби највећи страдалници у Првом и Другом свјетском рату - рекао је Вукановић.

Током скупштинске расправе о извјештају Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године Вукановић је истакао да су над Србима почињени масовни злочини у протеклом рату за које још нико није одговарао.

Он је додао да је крајње лицемјерно да Нијемци предлажу резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН, који су починили тешке ратне злочине над Србима у историји.

Посланик Социјалистичке партије Петко Ранкић мишљења је да се у Сребреници догодио ратни злочин, али не и геноцид, који неко жели да припише српском народу.

Ранкић је указао на тешке злочине који су почињени над Србима у и око Сребренице од 1992. до 1995. године, за које још нико није одговарао пред домаћим судовима и Хашким трибуналом.

У Народној скупштини Републике Српске у току је расправа о извјештају Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992 -1995. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана