Ускоро суђење бишем дирeктору Агенције за банкарство РС: Оптужена у судске клупе улази почетком октобра

Н.Т.
Ускоро суђење бишем дирeктору Агенције за банкарство РС: Оптужена у судске клупе улази почетком октобра

Бањалука - Суђење бишој директори Агенције за банкарство РС Славици Ињац, коју терете за организовани криминал у предмету "Бобар банке", требало би да почне почетком октобра.

Ово је договорено данас на предпретресном рочишту Окружном суду у Бањалуци, послије 11 мјесеци чекања да почне овај процес. Рочиште је било затворено за јавност.

- Нисмо тачно договорили термин, али то ће бити у почетку октобра. Договорили смо динамику суђења и који ће се све докази изводити - казао је бранилац  Ињчеве,  адвокат Владо Адамовић.

Суд БиХ је 30. октобра лани донио одлуку којом се предмет против Ињац пребацује у Окружни суд Бањалука. Почетак суђења био је заказан за 27. фебруар, али се тада испоставило да надлежно Републичко тужилаштво уопште нема оптужнице па је процес морао да буде одгођен. Оптужницу у предмету "Бобар банка" Тужилаштво БиХ је подигло у марту 2017. године и њом је тада обухваћено 16 особа. Стављено им је на терет да су дјеловали као злочиначка организована група која је финансијским криминалом и разним злоупотребама начинила штету од 122,5 милиона КМ и довела до пропасти Бобар банке.  Ињац је стављено на терет да је још од јула 2009. године имала сазнања да поменута банка послује с великим кредитним ризиком, али и поред тога није ништа предузела иако је била дужна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана