Током божићних празника хладно и без падавина

Г.С.
Током божићних празника хладно и без падавина

БАЊАЛУКА - У Републици Српској се током божићних празника очекује хладно вријеме, без падавина и са доста сунчаних периода.

Ујутро ће бити претежно ведро и хладно са слабим до умјереним мразом у већини крајева, а мало снијега могуће је у вишим предјелима Сарајевско-романиске регије и у високој Херцеговини.

Током дана преовладаваће претежно сунчано, без падавина и хладно вријеме са више облака на крајњем истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од минус седам до минус два, на југу око минус један, по висоравнима и планинама око минус 13 степени.

Највиша дневна температура од минус три до три, на југу до седам степени, а на планинама од минус седам до минус четири степена Целзијусова.

У уторак, на Божић, ујутро ће бити претежно ведро и хладно са слабим до умјереним мразом у нижим предјелима, а јаким на планинама и висоравнима. Током дана мало до умјерено облачно са сунчаним периодима.

Јутарња температура од минус осам до минус три, на планинама Сарајевско-Романијске регије око минус 14, на југу Херцеговине око минус један. Највиша дневна од два до пет, на југу до осам степени, на планинама око минус три степена Целзијусова.

У сриједу, другог дана Божића, јутро ће бити претежно ведро и хладно са слабим до умјереним мразом у нижим пределима, јачим на планинама, док ће током дана бити сунчано уз малу облачност.

Јутарња температура ваздуха од минус седам до минус три, на планинама и висоравнима око минус 12, на југу око нула степени. Највиша дневна од један до пет, на југу до осам, на планинама око минус два степена Целзијусова.

У четвртак, на Дан Републике, у јутарњи часова очекује се претежно ведро и хладно вријеме са слабим до умјереним мразом. Током дана биће сунчано уз малу облачност, касније увече и током ноћи доћи ће до пораста облачности.

Јутарња температура ваздуха од минус пет до минус два, на планинама и висоравнима око минус 10, на југу Херцеговине око два степена Целзијусова. Највиша дневна од три до седам, На југу до 10, на планинама око нула степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме са слабим снијегом у централним и источним подручјима.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Хан Пијесак минус шест, Чемерно минус четири, Соколац минус три, Мраковица и Ливно минус један, Сарајево, Вишеград, Рудо, Бугојно, Зеница и Сребреница нула, Мркоњић Град један, Фоча и Тузла два, Шипово три, Билећа, Зворник и Рибник четири, Бијељина и Мостар пет, Бањалука, Добој, Србац и Требиње шест, те Приједор седам степени Целзијусових.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана