Српска у сриједу добија нову владу: Потрага за још два имена

 Милијана Латиновић
Српска у сриједу добија нову владу: Потрага за још два имена

БАЊАЛУКА - Списак министара који ће чинити Владу Републике Српске у наредном периоду је спреман, трага се за још два имена да бисмо добили што квалитетнији кадар који ће адекватно одговорити на све изазове.

Истакао је то јуче мандатар за састав нове Владе РС Радован Вишковић, након састанка владајуће коалиције.

Према незваничним информацијама, ДЕМОС за сада добија сигурно један ресор у новом сазиву Владе Српске. Ријеч је о Министарству саобраћаја и веза, а у фотељу ће, највјероватније, Чубриловић, који је у ранијим мандатима био на тој позицији. Иако су у странци истицали да, на основу изборног резултата, могу да имају два, па чак и три представника, није сигурно да ли ће добити још једно министарско мјесто. Према неким наводима спремни су и да “одустану” ако би њихов кадар засјео у директорску фотељу у “Жељезницама РС”.

Осим њега у министарску фотељу би, како су пренијели медији, могли да сједну и Синиша Каран (СНСД) и то у Министарству унутрашњих послова, док би Драгослав Кабић из исте партије могао у Министарство рада и борачко-инвалидске заштите. Сави Минићу из СНСД-а смијеши се позиција министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, а Жељку Будимиру (СНСД) министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Министарство привреде и предузетништва требало би да преузме Дико Цвјетиновић (НПС), Министарство правде Милош Букејловић (СНСД), а Министарство просвјете и културе Жељка Стојичић (СНСД). На чело Министарства трговине и туризма требало би да засједне Севлид Хуртић (Покрет за државу).

Своје досадашње позиције, према писању медија, задржаће Зора Видовић (СНСД), Петар Ђокић (СП), Ален Шеранић (СНСД), Сенка Јујић (НПС) и Златан Клокић (СНСД).

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Министарство породице омладине и спорта припашће Уједињеној Српској и Социјалистичкој партији, а на тим позицијама требало би да се нађу министри из реда Хрвата и Бошњака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана