Шмит: Избори су били преблизу да бих наметнуо закон, али нисам одустао

ГС
Шмит: Избори су били преблизу да бих наметнуо закон, али нисам одустао

САРАЈЕВО – Кристијан Шмит рекао је у интервју за њемачки „Франкфуртер Алгемајне Цајтунг“ да није наметнуо измјене Изборног закона и Устава ФБиХ јер су октобарски избори били преблизу али да не одустаје од свог плана.

Новинар Михаел Мартнес који га је интервјуисао, на свом „Твитер“ профилу подијелио је дијелове разговора, а Шмит је, између осталог,

казао да ће се држати свог плана, али након избора.

-Били смо преблизу избора за велике интервенције - рекао је Шмит те додао да би након избора могао интервенисати јер „блокаде нису ријешене“.

Нагласио је да ћ, ако посегне за Бонским овлашћењима и промијени Изборни закон и Устав ФБиХ измјене бити такве да се не могу судски оспорити, преноси Кликс.

-Када будем доносио одлуке доносићу их тако да буду процедурално оправдане и правно обавезујуће. Иначе овај процес не бих ни започео – истакао је.

Упитан да ли има подршку САД, Брисела и Берлина за своје планове, Шмит је казао да је он разговарао са свима.

-Свима сам јасно дао дознања како видим свој опис посла. Ја нисам извршни секретар потписница Дејтонског споразума. Такође, сугерисао бих неким домаћим играчима у БиХ да не потцјенују моју независност - рекао је Шмит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана