Šmit: Izbori su bili preblizu da bih nametnuo zakon, ali nisam odustao

GS
Šmit: Izbori su bili preblizu da bih nametnuo zakon, ali nisam odustao

SARAJEVO – Kristijan Šmit rekao je u intervju za njemački „Frankfurter Algemajne Cajtung“ da nije nametnuo izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH jer su oktobarski izbori bili preblizu ali da ne odustaje od svog plana.

Novinar Mihael Martnes koji ga je intervjuisao, na svom „Tviter“ profilu podijelio je dijelove razgovora, a Šmit je, između ostalog,

kazao da će se držati svog plana, ali nakon izbora.

-Bili smo preblizu izbora za velike intervencije - rekao je Šmit te dodao da bi nakon izbora mogao intervenisati jer „blokade nisu riješene“.

Naglasio je da ć, ako posegne za Bonskim ovlašćenjima i promijeni Izborni zakon i Ustav FBiH izmjene biti takve da se ne mogu sudski osporiti, prenosi Kliks.

-Kada budem donosio odluke donosiću ih tako da budu proceduralno opravdane i pravno obavezujuće. Inače ovaj proces ne bih ni započeo – istakao je.

Upitan da li ima podršku SAD, Brisela i Berlina za svoje planove, Šmit je kazao da je on razgovarao sa svima.

-Svima sam jasno dao doznanja kako vidim svoj opis posla. Ja nisam izvršni sekretar potpisnica Dejtonskog sporazuma. Takođe, sugerisao bih nekim domaćim igračima u BiH da ne potcjenuju moju nezavisnost - rekao je Šmit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana