Сергеј Бабурин: Додик један од најпоузданијих пријатеља

Срна
Сергеј Бабурин: Додик један од најпоузданијих пријатеља

МОКСВА - Руски политичар и научник Сергеј Бабурин рекао је да је данас најјача и најборбенија српска душа у Републици Српској, у Бањалуци, а предсједник Српске Милорад Додик један од најпоузданијих пријатеља Русије у Европи.

Бабурин је рекао да позиција Додика, без обзира да ли био у руководству БиХ или на челу Српске, одређује политику Балкана, укључујући и утицај на позицију Београда.

Он је рекао да је у условима агресивне експанзије Запада на Балкан Москва дужна исказати максималну подршку свом стратешком савезнику - Србима.

Бабурин је за "Јавни сервис вијести" /оснмедиа.ру/ рекао да Москва мора да максимално обезбиједи потребе Срба јер "су пријатељи на испиту у тешким временима".

"Република Српска је сада у тешком тренутку. Русија не треба да понавља грешке из 1999. године", рекао је Бабурин.

Бабурин је рекао да је увјерен да Русија, више него икада, мора да се окрене проблемима Србије, а то значи да системски и дубље сарађује са српским руководством и предсједником Александром Вучићем у економском и политичком смислу како би се бар избалансирао притисак на њега из Сједињених Држава.

"Друго, да отворено подржимо у Србији оне политичке снаге које се залажу за територијални интегритет земље и за то да је Косово прапостојбина Срба и саставни дио републике", рекао је Бабурин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана