Седам особа повријеђено у земљотресу на подручју ХНК

Срна
Седам особа повријеђено у земљотресу на подручју ХНК

МОСТАР - У снажном земљотресу који је погодио БиХ погинула је једна особа из Стоца, а три су повријеђене, док су четири особе из Чапљине затражиле љекарску помоћ због лакших повреда, изјавио је Срни портпарол Оперативног центра Цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона /ХНК/ Перо Павловић.

Павловић је навео да је ријеч о земљотресу магнитуде 6,1 степен по Рихтеру и да се велики број лица прошле ноћи јављао домовима здравља и полицији због напада панике.

Када је ријеч о материјалној штети, Павловић је навео да ће она тек бити евидентирана, те да се засад зна да има оштећених објеката у Стоцу и неколико објеката и аутомобила у Чапљини.

“Још је прерано говорити о износима причињене штете, јер је сада потребно да на лице мјеста изађу комисије локалних самоуправа. Они ће то учинити током дана и у наредним данима направити извјештај о износима штете у свакој од јединаца локалне самоуправе које су страдале у земљотресу”, рекао је Павловић.

Из Цивилне заштите ХНК саопштено је да је приликом земљотреса настала материјална штета на рушевним објектима, те одрони на путним правцима Столац-Мостар, Столац-Неум, Столац-Љубиње и Столац-Берковићи.

Радници комуналног предузећа и ватрогасци из Стоца рашчишћавали су саобраћајнице по граду усљед пада жбуке и камења са рушевних зграда.

На више објеката на подручју Чапљине настала је материјална штета, као и на више паркираних возила, усљед пада цријепа.

На подручју Мостара, у Титовој улици, дошло је до мањег урушавања цигле и грађевинског материјала с крова објекта на саобраћајницу, без посљедица.

Припадници Професионалне ватрогасне јединице Мостар су након брзе интервенције омогућили несметано одвијање саобраћаја.

Епицентар синоћњег земљотреса био је на подручју општине Берковићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана