Седам неперспективних војних локација спремно за предају ентитетима

Срна
Седам неперспективних војних локација спремно за предају ентитетима

САРАЈЕВО - Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез рекао је у разговору са командантом НАТО Штаба Сарајево бригадним генералом Памелом Мекгаха да је неријешених седам од укупно 15 неперспективних војних локација, спремно за предају ентитетским властима.

На састанку је констатовано да ће се у наредном периоду активније сарађивати са локалним властима на чијој територији су неперспективне локације ради убрзања процеса предаје, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.
Хелез и Мекгаха разговарали су данас о усвајање анекса Добојског споразума везано за рјешавање покретне неперспективне војне имовине, децентрализацији процеса јавних набавки у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ, те рјешавању неперспективних војних локација.

Хелез је упознао Мекгаху са бенефитима усвајања овог анекса, којим ће се знатно смањити употреба ресурса Оружаних снага БиХ, по питању складиштења, обезбјеђивања и транспорта, те са процесом рјешавања неперспективних војних локација.

Он је нагласио значај одржавања састанка Сјевероатлантског савјета у Сарајеву, у фебруару, те одржавање НАТО партнерског симпозијума у БиХ у октобру, чији домаћин ће бити БиХ.

Мекгаха је изразила задовољство чињеницом да су представници одбрамбеног ресора БиХ имали могућност директно учествовати на недавној НАТО конференцији, размијенити мишљења са савезницима, који су послали јасну поруку да ће сарадња БиХ и НАТО бити све јача.

Састанку је присуствовао и замјеник начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ за ресурсе бригадни генерал Мирсад Ахмић који је упознао присутне о тренутном статусу процеса децентрализације јавних набавки у одбрамбеном систему.

Према његовим ријечима, Радна група урадила је приједлог документа за спровођење и у наредном периоду ће се интензивирати активности на потпуној реализацији започетог процеса.

Он је истакао да су већ у овој години евидентни показатељи унапређења у области јавних набавки, те додао да су лоцирани кључни проблеми и у току су активности на њиховом отклањању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана