СББ: Радончић подржао захтјеве послодаваца

Срна
СББ: Радончић подржао захтјеве послодаваца

САРАЈЕВО - Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић одржао је консултативни састанак са предсједником Удружења послодаваца Федерације БиХ (ФБиХ) Аднаном Смаилбеговићем и директором Удружења послодаваца ФБиХ Младеном Пандуревићем на којем су потенцирани проблеми са којима се сусрећу послодавци и запослени због вишемјесечне епидемије вируса корона и огромних економских посљедица које привреда трпи.

Од Радончића је, као реализованог привредника, затражено да се што више укључи у обједињавање свих политичких фактора и економске струке да би се што прије дошло до прихватљивих рјешења иза којих стоје послодавци, али су и знатно усаглашени са представницима синдиката, саопштено је из СББ-а.

У саопштењу се додаје да представници послодаваца ургирају да парламентарне странке учине додатне напоре и што прије усвоје реформске законе који су и даље на чекању у Парламенту ФБиХ.

“Предложене мјере, уз амандманску корекцију, довеле би до неопходног растерећења привреде и омогућили повећање прихода запослених и очувања радних мјеста”, наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана