SBB: Radončić podržao zahtjeve poslodavaca

Srna
SBB: Radončić podržao zahtjeve poslodavaca

SARAJEVO - Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić održao je konsultativni sastanak sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH (FBiH) Adnanom Smailbegovićem i direktorom Udruženja poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem na kojem su potencirani problemi sa kojima se susreću poslodavci i zaposleni zbog višemjesečne epidemije virusa korona i ogromnih ekonomskih posljedica koje privreda trpi.

Od Radončića je, kao realizovanog privrednika, zatraženo da se što više uključi u objedinjavanje svih političkih faktora i ekonomske struke da bi se što prije došlo do prihvatljivih rješenja iza kojih stoje poslodavci, ali su i znatno usaglašeni sa predstavnicima sindikata, saopšteno je iz SBB-a.

U saopštenju se dodaje da predstavnici poslodavaca urgiraju da parlamentarne stranke učine dodatne napore i što prije usvoje reformske zakone koji su i dalje na čekanju u Parlamentu FBiH.

“Predložene mjere, uz amandmansku korekciju, dovele bi do neophodnog rasterećenja privrede i omogućili povećanje prihoda zaposlenih i očuvanja radnih mjesta”, navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana