Шаровић: Додик неће Вучићу рећи праву истину

Танјуг
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић тврди да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик током вечерашњег састанка неће рећи предсједнику Србије Александру Вучићу “праву истину о стварном стању, коју би предсједник Србије требало да зна”.

-Републику Српску ми сами не треба да гурамо у изолацију и провоцирамо још дубљу кризу, коју нисмо спремни да изнесемо - рекао је Шаровић, преноси Кликс.

Додао је да „за све оно што као Република Српска хоћемо и требамо, на што оправдано указујемо са наше стране и што заиста морамо мијењати, треба прије свега да осигурамо унутрашњу расправу и консензус у самој Српској и да при томе не пријетимо никоме и не вучемо једностране потезе“.

- У томе се ми разликујемо од Додика - истакао је Шаровић.

Он тврди да је „махање песницом од стране актуелне - погрешан потез“.

-Суочени су са потпуним неуспјехом у вођењу Републике Српске и зато покрећу точак кризе на ширем плану. А таква политика је пријетећа и погубна и то највише по Републику Српску. Додик игра ову игру сам и првенствено због себе, али ако не буде заустављен, превисоку цијену њених посљедица платићемо сви - додаје Шаровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана